Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Gläntans förskola

Om Gläntans förskola

Ett barn har hundra möjligheter....

…som får växa och ta plats på Saltsjöbadens förskolor. Genom att använda alla våra sinnen, genom musik, skapande, rörelser, barns tankar, fantasi och lekar formas en utvecklande och leklärande undervisning för förskolornas ALLA barn som tar avstamp ur Läroplanens mål och riktlinjer.
Vårt arbetssätt är projektinriktat och vårt förhållningssätt är medforskande, medupptäckande, lyssnande, respektfullt och reflekterande. Vi uppmuntrar och stödjer barnens språkutveckling. Språk och lärande hänger samman, liksom språk- och identitetsutveckling.

Natur, skog, sjöar och hav

Gläntans förskola är en förskola i utkanten av Fisksätra, vackert belägen och med en härlig naturtomt bestående av träd, kuperad terräng och fina lekytor som ger rika möjligheter till fantasifulla lekar.
Utanför vår förskola finns naturen med skog, sjöar och hav som bjuder våra barn på härliga utflykter för att utforska närmiljön.

Våra avdelningar och längtan....

Förskolan har 5 avdelningar. Björken och Granen för de minsta barnen, Tallen, Eken och Kastanjen för de äldre barnen. På förskolan arbetar 16 pedagoger, vars drivkraft är att skapa en trygg och utvecklande lärmiljö för alla barn. Det är viktigt för pedagogerna att barnen känner sig trygga med dem alla. En öppenhet och trygghet som är extra väsentligt den dag det är dags för ett barn att ta klivet in till en ny avdelning. Vi märker ofta hos barn en längtan blandat med en smula pirrighet över att få byta barngrupp. En förväntan som handlar om att få delta i nya, annorlunda och spännande saker tillsammans med de lite större kamraterna.

Ledningsorganisation

Förskollärare och barnskötare arbetar tillsammans på förskolan. Förskolläraren har det pedagogiska huvudansvaret på respektive avdelning. De avdelningsansvariga, platssamordnaren och den biträdande rektorn bildar en ledningsgrupp, som arbetar med både pedagogisk och organisatorisk utveckling.

Saltsjöbadens rektorsområde

Gläntans förskola tillhör Saltsjöbadens rektorsområde bestående av totalt 6 förskolor och 3 skolor; Vårgärdets förskola, Berguddens förskola, Igelboda förskola, Fiskarhöjdens förskola, Gläntans förskola, Krabbans förskola, Igelboda skola, Neglinge skola och Samskolan. Läs mer om Saltsjöbadens rektorsområde.

Öppettider

Vi har öppet varje vardag. Vi följer Nacka kommuns gemensamma riktlinjer och har öppet efter behov. Vi stänger förskolan fyra veckor under sommaren. Vi har tre-fyra planeringsdagar per år enligt kalendarium. Vi har personalmöte (APT) en gång per månad, förskolan stänger då kl 16:00.

Sidan uppdaterades: