Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om oss

Igelboda förskola är belägen nära centrum och Igelboda skola med direkt närhet till skog och natur. Vi har en härlig förskolegård och fina lekytor som ger rika möjligheter till fantasifulla lekar
träd inomhus

När man träder in på Igelboda förskola andas varje yta av kreativitet och en mycket genomtänkt miljö, som växlar efter barnens behov, intressen och projekt. Det må vara gamla lokaler, men av det märks inget då lärmiljön är oemotståndlig för barns lust att leka och lära.

Ett barn har hundra möjligheter....

…som får växa och ta plats på Saltsjöbadens förskolor. Genom att använda alla våra sinnen, genom musik, skapande, rörelser, barns tankar, fantasi och lekar formas en utvecklande och leklärande undervisning för förskolornas ALLA barn som tar avstamp ur Läroplanens mål och riktlinjer.

Insynsrapport

I den Insynsrapport från 2020 som görs av kommunen lyftes särskilt den goda lärmiljön fram och att det finns en tydlig kunskapsprogression mellan avdelningarna. Barns utveckling stöds och utmanas efter varje barns behov och mognad.

Natur, skog, sjöar och hav

Utanför vår förskola finns naturen med skog, sjöar och hav! Varje dag ger sig någon grupp iväg, ibland med lite varmt i termosen, för att utforska närmiljön. Tillbaka i förskolan möts barnen av välkomponerad och grönsaksrik mat tillagad från grunden i Igelboda skolas kök, läs mer här.

Våra avdelningar och längtan....

Förskolan har tre avdelningar. Sjöhästen för de minsta, Näckrosen för mellanbarnen och Sjöstjärnan för de äldsta barnen. På förskolan arbetar 11 pedagoger, vars drivkraft är att skapa en trygg och utvecklande lärmiljö för alla barn. Det är viktigt för pedagogerna att barnen känner sig trygga med dem alla. En öppenhet och trygghet som är extra väsentligt den dag det är dags för ett barn att ta klivet in till en ny avdelning. Vi märker ofta hos barn en längtan blandat med en smula pirrighet över att byta barngrupp. En förväntan som handlar om att delta i nya, annorlunda och spännande saker tillsammans med de lite större kamraterna.

Ledningsorganisation

Förskollärare och barnskötare arbetar tillsammans på förskolan. Förskolläraren har det pedagogiska huvudansvaret på respektive avdelning. På förskolan finns en arbetslagsledare som har ett övergripande ansvar för förskolans dagliga verksamhet. De avdelningsansvariga förskollärarna, arbetslagsledaren och den biträdande rektorn bildar en ledningsgrupp, som arbetar med både pedagogisk och organisatorisk utveckling.

Saltsjöbadens rektorsområde

Igelboda förskola tillhör Saltsjöbadens rektorsområde bestående av totalt 6 förskolor och 3 skolor; Vårgärdets förskola, Berguddens förskola, Igelboda förskola, Fiskarhöjdens förskola, Gläntans förskola, Krabbans förskola, Igelboda skola, Neglinge skola och Samskolan. Läs mer om Saltsjöbadens rektorsområde.

Öppettider

Vi har öppet varje vardag. Vi följer Nacka kommuns gemensamma riktlinjer och har öppet efter behov. Vi stänger förskolan fyra veckor under sommaren. Vi har tre-fyra planeringsdagar per år enligt kalendarium. Vi har personalmöte (APT) en gång per månad, förskolan stänger då kl 15.45.

Sidan uppdaterades: