Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Förskolans måltider

I restaurangen som hör till förskolan Jarlaberg, språkförskolan Delfinen och Jarlabergs skola arbetar vår köksansvariga kock tillsammans med kock och köksbiträde.

Vår ambition är att ge våra matgäster positiva måltidsupplevelser varje dag. Vårt uppdrag är att laga och servera god och näringsriktig mat så att barnen orkar leka och lära.

Det serveras en varmrätt varje dag. Till detta serveras en salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik.

Våra måltider följer Livsmedelsverkets rekommendationer och Nacka kommuns vägledningsdokument Hållbara måltider.

Vi väljer i första hand kött, fågel, ägg och mjölk från Sverige. Fisken vi serverar är MSC-märkt eller ansvarsfullt odlad. Vi källsorterar och arbetar aktivt för att minska matsvinnet och det matavfall som uppstår blir biobränsle. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska produkter. Mjölken och bananerna vi köper är alltid ekologiska.

Här finns skolrestaurangens meny.

Specialkost

Förskolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla barn. De som av någon anledning inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost och/eller anpassad måltid. Läs mer om specialkost och anpassade måltider och gör din ansökan här.

Sidan uppdaterades: