Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Konst-eftermiddagar

Konst-eftermiddagarna hos Condorens förskolor är en fristående fortsättning på vårt deltagande i Children´s Museum of the Arts världsomspännande projekt CIVICKIDS: Make Art, Make A Difference.

Vårt syfte är att skapa en gemenskap kring olika frågor där barns röster blir hörda samt att stärka konstens roll i ett hållbart samhälle. Vi arbetar för en hållbar utveckling och mot FN:s globala mål

En eftermiddag varje månad under året, bjuds alla familjer med barn hos Condorens förskolor (Kristallens förskola och Förskolan Optimus) in till en gemensam aktivitet där vi tillsammans skapar i Stora Ateljén.

Då vi inte fysiskt kan genomföra våra Konst-eftermiddagar ses vi nu istället på distans några tillfällen varje termin.

Berätta om hur det har varit att delta.

Vi har tyckt det varit jätte trevligt med konsteftermiddagarna. Det har varit ett sätt att träffa fler föräldrar och barnens kamrater, och att få komma på besök i barnens "vardag".

Höstpyssel på distans

Varmt välkomna till terminens första konsteftermiddag "Höstpyssel – på distans" torsdagen den 28:e oktober då vi ses via Teams för att skapa tillsammans. Familjer som har eller har haft barn hos Condorens förskolor (Kristallens förskola eller förskolan Optimus) är välkomna att delta via Teams. Du kan använda smartphone, dator eller surfplatta.'

Ni är välkomma att delta mellan klockan 16:00-18:00 och kan börja och sluta när ni vill. Anmälan är inte bindande. En länk till Teams-mötet mejlas ut några dagar innan pysslet

Alla hjärtans dag på distans

Hjärtan i fönster
Varmt välkomna till ”Alla hjärtans dag på distans” tisdagen den 9:e februari då vi ses via Teams för att skapa tillsammans inför Alla hjärtans dag.
Familjer som har eller har haft barn hos Condorens förskolor (Kristallens förskola, Hästhagens förskola, eller förskolan Optimus) är välkomna att delta via Teams.
Du kan använda smartphone, dator eller surfplatta.
Sista anmälningsdag är den 3:e februari och anmälan sker via länk
Ni är välkomma att delta mellan klockan 16:00-18:00 och kan börja och sluta när ni vill. Anmälan är inte bindande. En länk till Teams-mötet mejlas ut några dagar innan pysslet.
Då vi inte fysiskt kan genomföra våra Konst-eftermiddagar, då familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus har träffats på Kristallens förskola, ses vi nu istället på distans.

Påsk-pyssel på distans

Påskpyssel

Varmt välkomna till "Påsk-pyssel på distans" onsdagen den 31:a mars då vi ses via Teams för att skapa tillsammans. Familjer som har eller har haft barn hos Condorens förskolor (Kristallens förskola, Hästhagens förskola, eller förskolan Optimus) är välkomna att delta via Teams. Du kan använda smartphone, dator eller surfplatta.

Ni är välkomma att delta mellan klockan 16:00-18:00 och kan börja och sluta när ni vill. Anmälan är inte bindande. En länk till Teams-mötet mejlas ut några dagar innan pysslet. Då vi inte fysiskt kan genomföra våra Konst-eftermiddagar, då familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus har träffats på Kristallens förskola, ses vi nu istället på distans.

Pyssel på distans

Nu ses vi igen och skapar tillsammans, varmt välkomna till "Pyssel på distans"! Familjer som har eller har haft barn hos Condorens förskolor (Kristallens förskola, Hästhagens förskola, eller förskolan Optimus) är välkomna att delta via Teams. Du kan använda smartphone, dator eller surfplatta.

Sista anmälningsdag är den 7:e december och anmälan sker via länk. Ni är välkomma att delta mellan klockan 16:00-18:00 och kan börja och sluta när ni vill. Anmälan är inte bindande. En länk till Teams-mötet mejlas ut några dagar innan pysslet.

De vanliga Konst-eftermiddagarna, då familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus, har träffats på Kristallens förskola för att skapa tillsammans har legat i träda sedan rekommendationerna vi fick i våras gällande smittspridning. Eftersom det har varit ett uppskattat inslag bland våra familjer på våra förskolor kommer vi så fort det går att ses här på Kristallen igen. Men först ses vi digitalt i december!

Rätt till bästa möjliga hälsa

Forskning inom folkhälsa visar att kreativt skapande främjar god hälsa och verkar positivt på människors välmående.

Så fort nästa datum är bestämt kan du läsa det här. Och precis som vanligt så träffas vi, familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus, mellan klockan 16:00-18:00 på Kristallens förskola. Kommande gång för att måla akvareller tillsammans.

Vi bjuder på något litet att äta. Varmt välkomna!

Februari - Rätt till yttrandefrihet

Onsdagen den 5 februari träffas vi, familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus på Kristallens förskola mellan klockan 16:00-18:00 för att göra egna böcker tillsammans. Kom när det passar din familj.

Vi bjuder på något litet att äta.
Varmt välkomna!

December - Rätt till vila, lek och fritid

Tisdagen den 3 december träffas vi, familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus på Kristallens förskola mellan klockan 16:00-18:00 för att skapa "Tre-i-rad"-spel tillsammans. Kom när det passar din familj.

Vi kommer även att ha ett bord med material för att göra en smäll-karamell. (Ta med egen pappersrulle)

Vi bjuder på något litet att äta.
Varmt välkomna!

November - Rätt till ett namn

På höstens första konst-eftermiddag uppmärksammar vi artikel 7, där barnets rätt till ett namn fastslås.
Torsdagen den 7 november träffas vi, familjer från Hästhagens förskola, Kristallens förskola och förskolan Optimus i Stora Ateljén på Kristallens förskola mellan klockan 16:00-18:00 för att göra namnskyltar tillsammans. Kom när det passar din familj.
Vi bjuder på något litet att äta.
Varmt välkomna!

Sidan uppdaterades: