Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Myrsjöskolan

Följ oss på Instagram @gyllene_myran

Välkommen till Gyllene Myran – Myrsjöskolans Kök och Matsal

Vi lagar vår egen mat

Här gör vi allt för att elever och personal på skolan ska få en härlig matupplevelse och ett energitillskott som skapar förutsättningar för att kunna prestera på högsta nivå under skoldagen. I vårt kök lagar vi all mat från grunden och vår ambition är att alla ska få en god och näringsriktig måltid och att man ska våga smaka på all mat. Smakerna ska vara nya och även någon smak som man känner igen. Vi lagar mat för ca 1280 personer varje dag. Vi serverar alltid en huvudrätt, ett vegetariskt alternativ samt specialkost till allergiker. Det finns alltid en stor salladsbuffé att komplettera tallriken med.

Mat och miljö

Vi har ett miljötänk i köket och matsalen där vi vill minimera den mängd mat som slängs. Vi önskar att alla tar så mycket mat som man äter upp, ta hellre lite mindre mat första gången för att sedan kunna ta en gång till om du vill ha mer. När vi lagar mat från grunden och väljer bort halv- eller helfabrikat innebär det bland annat att vi t.ex. inte serverar köttbullar, som vi inte hinner rulla själva. I stället jobbar vi med nötfärs på annat sätt och serverar t.ex. köttfärslimpa eller köttfärsfrestelse. I stället för att servera färdigpanerad fisk (fiskpinnar) vill vi servera ren fisk som vi idag panerar själva tillsammans med en god sås.

Mat och hälsa

Vi serverar även mellanmål till 350 fritidsbarn. Mellanmålet är en förstärkning för att barnen ska klara sig fram till hemgång. Vi serverar mjukt bröd med pålägg, grönsak och en fruktbit, mjölk eller vatten. För att variera mellanmålet serveras ibland naturell yoghurt med rostad müsli eller en smoothie gjord på yoghurt och frusna bär. Vi har också valt att inte använda oss av för mycket sockerprodukter i vår matlagning, därför serverar vi t.ex. inte sötade flingor eller ketchup.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor till sofia.grunberger@nacka.se

Sidan uppdaterades: