Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Alvin går på gymnasiet - och universitetet

Alvin har alltid tyckt att matten i skolan var för lätt. Nu har han fått dispens för att läsa på universitetet och äntligen hamnat på rätt nivå.

Alvin Larsson Bringholm går i NN18b och har nu hunnit halvvägs igenom sina gymnasiestudier. Men han har redan börjat på Stockholms universitet, där han under vårterminen läser Matematik 1. Att gymnasieelever får dispens för att läsa på universitetet tillhör inte vanligheterna och på NG är Alvin den första.

”Jag har alltid haft ett intresse för matematik och låg ganska mycket före redan på grundskolan”, berättar Alvin, ”men när jag kom till gymnasiet fick jag läsa gymnasiets mattekurser på dubbelfart. Och nu när gymnasiets alla mattekurser är avklarade är det alltså universitetsmatte som gäller för.

- Jag har precis börjat och det har inte hunnit hända så mycket, men även de första repetitionsmomenten känns som att jag börjar hamna på rätt nivå. Jag är alltid ordentlig i hjärnan och har tyckt att det har varit ett rörigt sätt att lära ut matematik i skolan, men här är det mera ordning och reda och strukturerat. Det gillar jag.

alvin_web.jpg

I mån av tid ska Alvin förmodligen läsa även fortsättningskursen på SU innan han tar sin gymnasieexamen – och även senare är det matte som gäller.

- Jag kanske inte vill bli matematiker, men teknisk fysik har jag sneglat på. Det är väl så mycket matte och fysik man kan få tag i på universitetet!

Sidan uppdaterades: