Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Lina i NN19b är årets Unga reporter

Ett rungande grattis till Lina Tuving, som vann årets omgång av Unga reportrar med sitt reportage om fyrverkerier!

Konkurrensen var hård i årets omgång av Unga reportrar - hela 450 bidrag hade skickats in från hela landet. Vann gjorde Lina Tuving i NN19b, som inte bara kammade hem priset för årets reportage, utan också blev också huvudvinnare och korades till årets unga reporter.

ungareportrar.jpg
Lina Tuving. Privat bild

Linas reportage handlade om fyrverkerier och kan läsas här. Juryns motivering löd:

"Ett mycket välskrivet reportage som väcker intresse, frågor och engagemang. Texten är välbalanserad och informativ, både ur ett lokalt och globalt perspektiv. Skribenten beskriver väl problematiken och har samtidigt hållbara lösningar. Ett unikt reportage som beskriver ett miljöproblem som fått alldeles för lite uppmärksamhet tidigare."

Priset är 10 000 kr till klasskassan och ett diplom. Dessutom går Linas reportage vidare till den internationella tävlingen Young Reporters for the Environment, där ungdomar från 34 andra olika länder deltar.

Lina skrev sitt reportage inom ramen för ett samarbete mellan ämnena biologi och svenska, med fokus på hållbar utveckling. Fyra elever valde att skicka sina reportage till Unga reportrars tävling och tre av dem placerade sig bland de tio bästa - förutom Lina även Maja Karlström med ett reportage om kaffe och Nellie Carla med ett reportage om pantburkar.

ungareportrar_2.jpg

Unga reportrar är en tävling som anordnas av organisationen Håll Sverige Rent. Syftet är att elever på högstadiet och gymnasiet möjlighet att prova rollen som reporter, samtidigt som de lär sig mer om olika hållbarhetsfrågor.

Läs mer, och ta del av fler bra reportage, i Unga reportar - The Magazine.

Sidan uppdaterades: