Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fyra diplomerade UF-lärare

På Nacka gymnasium finns sedan många år tillbaka ett intensivt och livaktigt arbete med UF - Ung företagsamhet. Nu har fyra av våra lärare också diplomerats som UF-lärare.

Ung Företagsamhet (UF) är ett arbetssätt för att utbilda gymnasieelever i entreprenörskap - inte som teori, utan som praktik. Eleverna startar och driver egna UF-företag och får prova på alltifrån bokföring till säljstrategier och mycket annat - på riktigt.

Det är den ideella organisationen Ung Företagsamhet som driver det svenska UF-arbetet. Via dem kan lärare bli grundutbildade, certifierade och diplomerade. För att en lärare ska kunna bli diplomerad krävs ett aktivt arbete som handledare av UF-företag varje läsår, men också att man håller sig á jour och deltar aktivt på olika UF-evemenang.

Vi vill nu gratulera fyra av våra lärare - Birgitta Törnbladh, Carl-Petter Bergh, Lars Vimre och Magnus Klang - till deras diplom, men också tacka för deras mångåriga och ytterst levande arbete med UF-företagande på ekonomiprogrammet och särskolans program för Administration, varuhantering och handel.

uf_diplom.jpg

Sidan uppdaterades: