Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Birgitta är årets digitala lärinnovatör

Vår mattelärare Birgitta var pigg på digitalisering och mån om elevernas mående under pandemin. För det prisas hon nu med Nacka kommuns utmärkelse LÄRA, som Årets lärinnovatör digitalisering.

Nu är årets mottagare av Nacka kommuns nya utmärkelse LÄRA framröstade av Nackaborna. Under torsdagen den 9 december tillkännagavs sex pristagare som inspirerar och engagerar Nackas elever inom digitalisering och rörelse - och en av dem är Birgitta Nilsson, lärare i matematik på Nacka Gymnasium, som prisas i kategorin Årets lärinnovatör digitalisering.

LärinnovatörBirgitta Nilsson Nacka Gymnsium1080x1080.jpg

Motiveringen lyder: "Birgitta lyckades under pandemin på kort tid ställa om undervisning och uppgifter till digitalt format. Birgitta är en kompetent och kreativ lärare som även tar hänsyn till elevers välmående och psykiska hälsa." Utmärkelsen har skapat mycket engagemang bland Nackaborna med 170 nomineringar och över 3000 röstningar på kommunens hemsida.

Utmärkelsen LÄRA instiftades av utbildningsnämnden i Nacka 2021 för att uppmuntra och motivera pedagoger i deras arbete med områden som är viktiga ur ett samhälls- eller kvalitetsperspektiv. Utmärkelsen kommer att delas ut årligen och utgå från olika aktuella teman. Prissumman är 25 000 kronor i varje kategori och utmärkelsen delas ut på Lära-dagen den 9 mars 2022.

Läs mer om utmärkelsen LÄRA

Sidan uppdaterades: