Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
November

Nacka gymnasium är Strula-skolan

Även under loven händer det saker på Nacka gymnasium. Nedan kan du läsa om en verksamhet som gjort skolans miljöer kända över hela landet, även om inte alla vet att det är just deras skola som visas på skärmen.

Det är lätt att tro att skolan ligger mörk och tom under loven och att det endast är lärarna som går i korridorerna och dricker kaffe i ljushallen. Detta är långt ifrån sanningen.

I själva verket utspelas dramatiska scener där relationer och vänskap sätts på spel då vårt kära Nacka gymnasium byter skepnad och blir ”Strula-skolan”. Just nu spelas säsong 7 av SVT:s populära ungdomsserie Strula in i Nacka gymnasiums lokaler. Dafne Törnkvist, Alva Apelgren och Vincent Holmgren är här tillsammans med ett helt gäng medskådespelare, statister, kameramän och andra som arbetar med produktionen.

strula1.jpg

- Vi känner oss lite som hemma här på Nacka gymnasium, vi har ju spelat in här i tre år nu, säger Dafne som spelar karaktären Alva i serien.

Skolan lånar ut sina lokaler under höstlov och sportlov och det har blivit lite av ett andra gymnasium för skådespelarna i serien.

- Det är roligt att komma hit och träffa sina vänner, säger Alva som spelar Nicole, vi umgås en del utanför inspelningarna men träffas mest här.

Vägen till skådespeleriet såg olika ut för de tre vännerna. Alva såg en annons och ansökte genom att skicka en video, Daphne blev tipsad av sin mammas kompis och Vincent blev rekommenderad av en castingagent.

-Det är svårt att förstå att serien har blivit så stor, säger Vincent som spelar Adam. Innan första säsongen släpptes var alla nervösa att det skulle bli en flopp men när produktionen bad skådespelarna att göra sina sociala kanaler till privata så förstod dom att det var något på gång. Nu blir de igenkända på stan hela tiden.
Serien har spelats in i tre år nu och alla tre tycker att det gör att utvecklingen av handling och karaktärer är intressant. Om de tycker att de är lika sina karaktärer varierar, Alva känner igen sig i karaktären Nicole och Vincent skrattar och menar att det finns vissa likheter med Adam. Alla är dock överens om att det är stor skillnad på Daphne och hennes karaktär Alva.

Vad är då det bästa med att spela in på Nacka gymnasium? Det finns flera saker men skolans ljushall och maten står högt i kurs.

strula2.jpg

Sidan uppdaterades: