Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Juridik

Hur går en rättegång eller brottmålsutredning till? Vilka rättigheter har man som konsument? Utbildningen öppnar dörren till den spännande och omfattande världen av juridik och kriminologi. Om du har en passion för att lösa juridiska pussel och vill förstå de komplexa sambanden mellan lagar, brott och samhälle, då är detta rätt plats för dig att växa och utvecklas.

Juridikprogrammet

Vårt program ger dig chansen att fördjupa dig i juridik och kriminologi samtidigt som du förstår hur dessa ämnen påverkar det verkliga livet. Vi använder aktuella rättsfall och händelser som verktyg för att öka din förståelse för juridikens dynamik och relevans i dagens samhälle.

Utbildningen är mångsidig och erbjuder en bred palett av kurser. Inom juridikämnet fokuserar vi på juridisk problemlösning och diskussioner som gör att lagtexten blir konkret och begriplig. Sociologi, kriminologi och psykologi integreras för att fördjupa dina kunskaper om brott och straff, mänskligt beteende samt sociala strukturer och normer.

Projektarbeten, rättegångsspel, föreläsningar och problemlösning är inkluderade för att du ska kunna få uppleva juridiken i praktiken. Denna tvärvetenskapliga syn ger dig en bredare förståelse av juridikens och kriminologins roll i samhället. I årets år 3-projekt, får eleverna tillämpa sina kunskaper och färdigheter för att analysera och diskutera gängkriminalitet.

Efter gymnasiet

När du avslutar inriktningen har du en stadig grund för högskolestudier inom juridik, ekonomi och samhällsvetenskap. Dessutom har du utvecklat värdefulla färdigheter som är användbara i alla framtida yrkesområden. Kort sagt, du är väl rustad för dina framtida mål.

Sidan uppdaterades: