Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet ger dig en bred utbildning inom samhällsvetenskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Hos oss får du utveckla din problemlösningsförmåga och din kreativitet genom att testa dina idéer och kunskaper i verkligheten. Duktiga ekonomer behövs överallt så möjligheterna är många.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig som elev en bra grund att stå på inför vidare studier inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga ämnen. Utifrån olika arbetssätt och samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar lär du som elev dig att analysera och värdera information.

Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag. Du lär dig om företagsekonomiska områden som marknadsföring, redovisning, kalkylering, ledarskap och organisation.

Det här är programmet för dig som vill stimulera ditt intresse för ekonomi, samhälle och historia och som vill utveckla och bygga upp dina kunskaper inom dessa områden.

Ekonomiprogrammet passar alla som vill gå ett program där du förbereds för framtida högre studier och tänker sig ett arbetsliv inom ekonomi och juridik eller andra samhällsvetenskapliga ämnen. Programmet ger dig en bra grund att stå på oavsett framtida val.

Mer info

Sidan uppdaterades: