Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om el- och energiprogrammet

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning, där det krävs noggrannhet och servicekänsla? Då är el- och energiprogrammet det rätta. Vi har de bästa lokalerna och gott samarbete med företag inom branschen, vilket ger många av våra elever fast anställning direkt efter studenten.

El- och energiprogrammet har utvecklats mycket de senaste åren, tack vare den snabba teknik- och datorutvecklingen. Samhället blir allt mer elberoende och helt nya produkter och system ser dagens ljus.

Det skapas intelligenta hus och IP-telefoni, avancerade styrsystem används i industrin och efterfrågan på larmsystem ökar. Det sker också en ständig utveckling av nätverk, t.ex. gigabitnät och “Internet of Things”.

Automatiseringen och datoriseringen ställer nya krav på utbildningen, men också på dem som arbetar i branschen. Den ökade internationaliseringen av produkter och tjänster ställer högre krav på språkkunskaper, framför allt engelska som vi därför lägger extra vikt vid. Eftersom utbildningen leder till yrken där kundkontakter står i centrum är också social förmåga och servicekänsla viktigt.

Nacka gymnasium har unika lokaler som är speciellt anpassade för en utbildning i högsta klass. Hos oss får du möjlighet att öva dig i en miljö så som verkligheten ser ut.

Mer info

Sidan uppdaterades: