Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Inriktningen Elteknik ger en bred kompetens, där grunden är tekniska kunskaper inom ellära, elektroteknik, styrteknik och installationsteknik.

Säkerhet, kvalitet och mångsidighet

Elbranschen är reglerad av säkerhetsföreskrifter. Därför genomsyrar elsäkerhet och kvalitet alla våra kurser.

Utbildningen förbereder dig för arbete med produktion och installation, service, underhåll, säkerhetssystem, antennanläggningar och datakommunikation. Ellära och elektroteknik är grundläggande ämnen.

Under första och andra läsåret studerar du framför allt kurser i elinstallation, med mycket praktiskt innehåll. I år tre tillkommer ännu fler praktiska och yrkesspecifika kurser, till exempel installation av datanät, styrsystem och säkerhetssystem.

Elutbildningen på Nacka gymnasium har ett nära samarbete med företag inom branschen och vi anpassar utbildningen till dagens krav så att du som elev kommer ut väl förberedd i yrkeslivet.

Detta resulterar i många fall att man får en anställning på det företag man praktiserat på. Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats. Självklart har du möjlighet att läsa de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Sidan uppdaterades: