Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Elteknik

Inriktningen Elteknik ger en bred kompetens, där grunden är tekniska kunskaper inom ellära, elektroteknik, styrteknik och installationsteknik. Utbildningen leder till yrket elektriker. Elbranschen är reglerad av säkerhetsföreskrifter och därför genomsyrar elsäkerhet och kvalitet alla våra kurser.

Säkerhet, kvalitet och mångsidighet

Utbildningen förbereder dig för arbete med produktion och installation, service, underhåll, säkerhetssystem, larm och datakommunikation. Ellära och elektroteknik är grundläggande ämnen.

Under första och andra läsåret studerar du kurser i elinstallation, med mycket praktiskt innehåll. I år tre tillkommer fördjupning i yrkesspecifika kurser samt fastighetsautomation, inriktning KNX.

Elutbildningen på Nacka gymnasium har ett nära samarbete med företag inom branschen och vi anpassar utbildningen till dagens krav så att du som elev kommer ut väl förberedd i yrkeslivet.

Detta resulterar i många fall att man får en anställning på det företag man praktiserat på. Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Du läser de kurser som krävs för att få en grundläggande behörighet till högskolan, dessa kan även väljas bort.

Sidan uppdaterades: