Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gillar du naturvetenskap och är intresserad av matematik? Vill du lära dig mer om problemlösning och logiska resonemang? Natur Matematik erbjuder dig en gedigen utbildning samt träning i kritisk tänkande med fokus på matematisk problemlösning. Programmet ger dig de största valmöjligheterna inför fortsatta studier på universitet och högskola.

Fokus på matematik

Denna inriktning ger dig den bredaste naturvetenskapliga utbildningen med fokus på matematisk problemlösning. Du går i en vanlig Naturvetenskaplig klass tillsammans med andra elever som valt inriktningen, men deltar i ett problemlösningsseminarium och läser mer matematik än dina klasskamrater.

Fältstudier

I årskurs 1 genomförs en resa till västkusten där du får delta i fältstudier och även ta del av hur forskning bedrivs på Tjärnö marina forskningsstation. Att du samtidigt lär känna dina klasskamrater ger såklart en god grund för dina kommande tre år på skolan.

Universitetskurser

Vi samarbetar med Stockholms universitet, vilket innebär att du kan läsa universitetskurser under din tid hos oss. Vi deltar också i nationella matematiktävlingar och har självklart disputerade lärare med erfarenhet av undervisning på universitetsnivå som handleder dig genom dina studier.

När studenten närmar sig har du en god grund för framtiden. Kanske väntar en yrkeskarriär som ingenjör, forskare eller matematiker?

Sidan uppdaterades: