Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Är du nyfiken och drivs av lusten att förstå dig själv och din omvärld? Då behövs fler än ett perspektiv. Naturvetenskap och samhälle är en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar det naturvetenskapliga, biologiska perspektivet med studier av människan som social och kulturell varelse.

Flera perspektiv på världen

Under dina tre år kommer du bland annat arbeta med frågor om varför människor beter sig som de gör, vad som formar våra ideal, hur vi påverkas av vårt arv och vår livsmiljö och viktiga etiska frågor kopplade till en hållbar värld.

I årskurs 1 åker vi ut i Stockholms skärgård på exkursion i början på höstterminen för att fördjupa oss i biologi och lära känna varandra. I årskurs två åker vi till Berlin och utifrån psykologiska, samhällsvetenskapliga och historiska perspektiv djupdyker vi i den dramatiska historia som präglar staden.

Projekten blandas med traditionell undervisning för att skapa sammanhang, variation och arbetsglädje. Debatter, laborationer, fältstudier, bloggande, uppsatser och bildberättelser är bara några av de arbetsformer vi använder.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger bred behörighet till fortsatta högskolestudier och öppnar många möjligheter till framtida yrkesval. Bland våra tidigare elever finns bland annat ingenjörer, psykologer, arkitekter, lärare, jurister och samhällsplanerare.

Sidan uppdaterades: