Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utland

Inriktningen Natur Utland ger dig chansen att kombinera en naturvetenskaplig utbildning med fördjupade kunskaper i engelska. En termins studier vid Canterbury College i England ger dig en unik möjlighet till att förbättra dina språkkunskaper, samtidigt som du får erfarenheten att studera utomlands

Ett internationellt försprång

På Natur Utland läser du en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, England. Där läser du kurserna Engelska 6, Matematik 4 och Internationella relationer. Studiebesök och utflykter till London och andra närliggande områden ger dig en fördjupad inblick i det engelska samhället och den engelska kulturen.

Tiden i Canterbury

Under vårterminen i år 2, mellan jul- och påsklovet, åker du till England och bor hos en utvald familj i eller nära Canterbury. Den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt.

Nacka gymnasium står för alla kostnader förutom kost och logi (för närvarande £180 per vecka) som betalas av vårdnadshavare. Utbildningen du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition. Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis.

Efter England

Med dig hem från England har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden. Du har samtidigt läst en bred utbildning som håller alla dörrar öppna.

Sidan uppdaterades: