Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Är du intresserad av historia? Är du intresserad av att umgås med andra som gillar historia och att besöka historiska platser? Vill du läsa och diskutera historiska texter? Här får du förståelse för den historiska utvecklingen i Sverige, Europa och världen, samtidigt som du får en bred utbildning.

Bredd

Inriktningen förbereder dig för vidare studier på universitet och högskola inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Inriktningen är bred, med kurser inom samhällskunskap, geografi, naturkunskap och psykologi, som ger dig en inblick i samhällsstrukturer och människors livsvillkor.

Specialisering

Inom specialiseringen i historia läser du fem kurser som fördjupar din kunskap om mänsklighetens historia i såväl forntid som närtid. I kursen Europas 1900-tal får du fördjupa dig i ett dramatiskt århundrade som fortfarande påverkar oss. I kursen Engelska 7 kompletteras denna bild med att ni utforskar den engelsktalande världens historia och med fördjupningar kring den viktorianska eran.

Högskola och universitet

På denna inriktning försöker vi att visa dig vad som väntar på högskolan och universitetet. Vi besöker Stockholms universitet, går på föreläsningar och deltar i seminarier. Vi har till och med deltagit i riktiga forskningsprojekt inriktade på historia med elever från andra delar av Europa.

När skoldagen är slut deltar du kanske i spelföreningen som spelar allt från data-, roll-, bräd- och kortspel med klasskompisarna eller deltar på skolans LAN-kväll.

Sidan uppdaterades: