Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Varning för bedrägerimail! Vi har uppmärksammat ett större flöde utav bedrägerimail som cirkulerar. Var uppmärksam innan du trycker på länkar och bifogade filer.

Om Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som ger dig goda grundkunskaper inför studier på universitet och högskola. Människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i din utbildning som bjuder på stimulerande uppgifter och variation. Fokus i undervisningen är frågor om framtiden och utvecklingen på lokal, nationell och global nivå.

Vi blandar projektarbeten med mer traditionell undervisning, allt för att dina tre år på skolan ska vara fyllda med variation och arbetsglädje. Nacka gymnasium är också en stor skola vilket innebär många möjligheter, till exempel när det gäller val av fördjupningar.

Är du intresserad av språk och ämnen som samhällskunskap och historia och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier så är det här utbildningen för dig.

Mer info

Vår rektor berättar

Nacka gymnasium 12:23

Intervju av elever på Samhällsvetenskapsprogrammet

Nacka gymnasium 18:02

Samhällsvetenskapsprogrammet

Info från Skolverket 2:51

Sidan uppdaterades: