Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vill du hitta din egen stil, ett bildspråk som utgår från just din personlighet och dina intressen? Är du intresserad av kreativt skapande inom bild och formgivning, samtidigt som du vill hålla dörren öppen för högskolestudier i framtiden? Då är Konst och design rätt val för dig.

Utveckla din kreativitet

Det här är utbildningen för dig som vill utveckla dina kreativa sidor ur ett samhällsinriktat perspektiv.

Du är samhällsvetaren som har estetens kreativitet, skapar intressanta presentationer och lär dig att kommunicera genom olika medier. Du är intresserad av konst, vardagsdesign och formgivning i alla dess former. Du behöver ha fallenhet för att skapa konstnärligt och vara intresserad av att uttrycka dig i tal och skrift.

Genom att kombinera traditionellt hantverk och digitala tekniker får du en trygg kreativ grund att stå på. Du lär dig målning, skulptur, grafik och keramik, men också digitala verktyg för att skapa och redigera bild, foto, film och ljud.

Vi gör besök på museer, utställningar och hos intressanta aktörer inom konst, design och media. Våra salar och ateljéer är rymliga och välutrustade och du har möjlighet att ställa ut dina arbeten både i skolan och i andra utställningslokaler.

Konst och design ger dig en god grund till olika utbildningar på högskola och universitet – inom konst och design eller helt andra ämnen.

Antagning

Antagning sker utifrån elevernas betyg, inga praktiska antagningsprov krävs.

Elevarbeten

Här bjuder vi på några elevarbeten från kursen Bild och Form 1b - teckningar och oljemålningar på duk, alternativt akryl på pannå. Bland annat flera bilder med Stockholmsmotiv, som tillhör uppgiften ”Mitt Stockholm”:

Vill du veta mer?

Intervju av Konst och design elever

SKD elever intervjuas av SAM elever 5:38

Sidan uppdaterades: