Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Tänker du dig en framtid där du arbetar med journalistik, information eller reklam? Då är denna inriktning en bra början. Du kommer under tre år lära sig mer om genom ljud och bild, skriva texter riktade till olika målgrupper och att producera film.

Här är utbildningen för dig som vill utveckla din förmåga att kommunicera. Du lär dig om journalistik, reklam, foto, film och ljud. Du omsätter teoretiska begrepp och principer i praktiska uppgifter, som att designa reklamaffischer, göra fotoreportage, berätta genom ljud och bild, skriva texter riktade till olika målgrupper och producera film. Genom att visa upp dina produktioner får du erfarenhet av målgruppsanpassning och återkoppling.

En del av arbetet sker i projektform, både i grupp och individuellt. Arbetssättet lär dig att jobba mot tydliga mål och att planera dina uppgifter på ett strukturerat och effektivt sätt. Som stöd i dina studier har du kunniga och engagerade lärare och välutrustade mediesalar.

Vi samarbetar med Ekonomiprogrammet kring Ung företagsamhet. Detta ger praktisk förståelse av hur det går till att starta företag i ett team med olika kompetenser – en viktig erfarenhet för framtidens medieproducent. Tre år på Nacka gymnasium ger en bra grund till fortsatta studier på högskolan.

Elevarbeten

Abstrakta fotografier

De här färggranna bilderna blev resultatet när SM21 skulle lösa en fotouppgift i kursen Medieproduktion 1. Abstrakta fotografier är bilder där ljus, form, mönster, ytor, och skuggor är viktigare för bilden än själva motivet. Eleverna har fotograferat ytor, skuggor och detaljer som bildar intressanta former eller mönster - och då trätt in en bildvärld som inte känns så vardaglig. Slutligen har eleverna bildbehandlat fotografierna i sin dator.

 • Fotograf: Anton Råborg

 • Fotograf: Elton Sparr

 • Fotograf: Hugo Johansson

 • Fotograf: Joel Erikson

 • Fotograf: Love Klättborg

 • Fotograf: Molly Franzén

 • Fotograf: Nadja Esseen

 • Fotograf: Oliver Ekstam

 • Fotograf: Oliver Woodcook

Reklamaffischer

Eleverna i Medieproduktion 2 fick i uppdrag att fotografera reklamaffischer tänkta att ingå i övergripande marknadsföring. Uppdragsgivarna kunde vara allt från multinationella företag till mindre intresseorganisationer. Affischerna skulle passa uppdragsgivarnas kommunikationsprofiler samtidigt som eleverna skulle sätta sin personliga prägel på dem. Eleverna gjorde grundlig research angående företagens/intresseorganisationernas reklamhistorik och vilka målgrupper de vänder sig till. Nedan ser du resultatet.

Sidan uppdaterades: