Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Tycker du att det är spännande med design och teknik? Är du intresserad av färg och form, skapande och problemlösning? Den här inriktningen passar dig som är kreativ och intresserad av att utveckla produkters design, konstruktion och funktion.

Designa framtidens lösningar

Den här inriktningen passar dig som vill fortsätta studera design, utbilda dig inom arkitektur, formgivning, media och reklam, eller söka till en teknisk högskola.

Design handlar om att utveckla medvetna och innovativa lösningar, med fokus på både funktion och estetik. Du lär dig att skapa produkter som underlättar vardagen i morgondagens samhälle.

Genom problemlösande projekt utvecklar du din färg- och formkänsla, men också dina kreativa och skapande kompetenser. Till exempel skapar du olika produkter, från idé till modell.

I flertalet av kurserna arbetar du med både teoretiskt och praktiskt skapande utifrån olika designaspekter. Du utvecklar din förmåga att använda metoder för val av material, konstruktion och formgivning av produkter.

I CAD-kurserna lär du dig att modellera produkter med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och produktutveckling i näringslivet. De prototyper du skapar kan du sedan skriva ut på 3D-skrivaren.

Sidan uppdaterades: