Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Tycker du att det är spännande med design och teknik? Är du intresserad av färg och form, skapande och problemlösning? Den här inriktningen passar dig som är kreativ och intresserad av att utveckla produkters design, konstruktion och funktion.

Designa framtidens lösningar

Design handlar om att utveckla medvetna och innovativa lösningar, med fokus på både funktion och estetik. Du lär dig att skapa produkter som underlättar vardagen i morgondagens samhälle.

Genom problemlösande projekt utvecklar du din färg- och formkänsla, men också dina kreativa och skapande kompetenser. Till exempel skapar du olika produkter, från idé till modell.

I flertalet av kurserna arbetar du med både teoretiskt och praktiskt skapande utifrån olika designaspekter. Du utvecklar din förmåga att använda metoder för val av material, konstruktion och formgivning av produkter.

I CAD-kurserna lär du dig att modellera produkter med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och produktutveckling i näringslivet. De prototyper du skapar kan du sedan skriva ut på 3D-skrivaren.

Efter gymnasiet

Dina tre gymnasieår ger en bra grund för att fortsätta studera design. Du kan även söka dig till utbildningar inom arkitektur, formgivning, media och reklam, eller till en teknisk högskola.

Sidan uppdaterades: