Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om teknikprogrammet

Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, matematik och fysik och vill vara med och påverka framtidens tekniska utveckling. Det finns ett växande behov av välutbildade människor med teknisk kunskap och programmet ger dig goda förutsättningar för vidare utbildning.

Drömmer du om ett program som ger förutsättningar att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktik? Vi lär dig att lösa problem och ger dig möjlighet att utveckla din handlingsförmåga, nyfikenhet och kreativitet.

Du får bland annat lära dig hur modern teknik kan användas för att utforma ett hållbart samhälle. Vi erbjuder en välutrustad verkstad som innehåller bland annat flera 3D-skrivare, vindtunnel och programmerbara robotar.

Du får planera och genomföra experiment, göra iakttagelser och tolka resultat för att förbättra och utveckla din analytiska förmåga. Samtidigt övar du även upp din kreativitet, att ta initiativ och lösa problem – alla viktiga egenskaper i framtidens arbetsliv.

Här på teknikprogrammet har vi även utbyten med och studiebesök på olika teknikföretag vilket ger dig en inblick i en ingenjörs vardag.

Mer info

Sidan uppdaterades: