Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det här är inriktningen för dig som är intresserad av datorer och vill hänga med i den digitala utvecklingen. Du lär dig programmering, datakommunikation, webbutveckling och webbserverprogrammering. Oavsett dina förkunskaper ger vi dig en rolig och utvecklande utbildning.

Forma framtidens internet

Det här är inriktningen för dig som tänker dig en framtid som ingenjör inom t.ex. datavetenskap, eller för dig som vill kunna gå vidare som utvecklare direkt efter gymnasiet.

Du kommer under utbildningen få en god förståelse för objektorienterad programmering, samtidigt som du lär dig att skapa snygga, interaktiva och dynamiska webbplatser. Samtidigt kommer du även få en bra insikt i hur datorer kommunicerar med varandra.

Lärarna håller sig ständigt ajour med moderna tekniker. Du kommer att få kunskaper inom exempelvis Java, Python, HTML5, CSS3, JavaScript, XML och SQL.

Dessa är alla viktiga delar i en modern utvecklingsmiljö för applikationer inom allt ifrån onlinespel till e-handelslösningar.
Inriktningen har samarbeten med näringslivet och våra elever har deltagit framgångsrikt i flera tävlingar och programmeringsläger.

Efter gymnasiet

Du har möjlighet att gå direkt ut i yrkeslivet, men blir framför allt förberedd för fortsatta studier till exempelvis systemvetare, nätverkstekniker, datatekniker eller civilingenjör.

Sidan uppdaterades: