Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Det här är utbildningen för dig som är intresserad av datorer och som vill hänga med i den snabba digitala utvecklingen. Du lär dig programmering, datakommunikation, webbutveckling och webbserverprogrammering. Oavsett dina förkunskaper ger vi dig en rolig och utvecklande utbildning.

Forma framtidens internet

Det här är inriktningen för dig som tänker dig en framtid som ingenjör inom exempelvis datavetenskap, eller för dig som vill kunna gå vidare som utvecklare direkt efter gymnasiet.

Du kommer få en god förståelse för objektorienterad programmering, samtidigt som du lär dig att skapa snygga, interaktiva och dynamiska webbplatser. Du kommer även få en bra insikt i hur datorer kommunicerar med varandra.

Lärarna håller sig ständigt ajour med moderna tekniker. Du kommer att få kunskaper inom exempelvis Java, Python, HTML5, CSS3, JavaScript, XML och SQL.

Dessa är alla viktiga delar i en modern utvecklingsmiljö för applikationer inom allt ifrån onlinespel till e-handelslösningar.

Inriktningen har samarbeten med näringslivet och våra elever har deltagit framgångsrikt i flera tävlingar och programmeringsläger.

Efter gymnasiet

Du har möjlighet att gå direkt ut i yrkeslivet, men blir framför allt förberedd för fortsatta studier till exempelvis systemvetare, nätverkstekniker, datatekniker eller civilingenjör.

Sidan uppdaterades: