Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Vill du bli ljuddesigner, inspelningstekniker eller musikproducent? Det här är programmet för dig som är intresserad av musik, teknik och matematik och också vill få högskolebehörighet. Nacka gymnasium är ensamt om att erbjuda denna utbildning.

Teknik och musik hand i hand

Du utvecklar dina konstnärliga förmågor samtidigt som du utbildas i akustik och ett aktivt lyssnande. Dessutom får du en handfast skolning i den senaste tekniken när det gäller att hantera ljud.

Kurserna innebär mycket praktisk träning i våra studior. Du lär dig att rigga live/PA-ljud för större evenemang och använda program som Logic Pro och ProTools.

Denna inriktning är en särskild variant av Informations- och medieteknik. Därför läser du även datakurser som Datorteknik, Programmering och Webbutveckling.

Det analoga och digitala hantverket, det analytiska lyssnandet och gedigen kunskap om nödvändiga verktyg går som en röd tråd genom musikkurserna.

Efter gymnasiet

Utbildningen riktar sig till dig som tänker dig en framtid inom media, event eller en musikteknisk bransch. Programmet ger dig utmärkta förkunskaper inför högskoleutbildningar.

Våra tidigare elever har bland annat gått vidare till ljudingenjörsutbildning, musikhögskolan, tonsättarskolan och musik och ljuddesign.

Antagning

Du söker med ditt slutbetyg från grundskolan i kombination med antagningsprov. Skolan arrangerar en workshop där du tillsammans med andra får göra gehörsövningar, skapa musik med datorer och spela musik.

Vill du veta mer?

Om inriktningen Teknik musik

Våra elever och lärare berättar 0:54

Sidan uppdaterades: