Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

För dig som vill läsa vidare till civilingenjör är teknikvetenskap det naturliga valet. Du får fördjupade kunskaper i teknik, matematik och fysik. Detta ger dig en ordentlig grund när du läser vidare på teknisk högskola.

För dig som vill bli civilingenjör

Här läser du Matematik 4 och 5 och kan även välja Matematik specialisering, ett lämpligt förberedande val inför högre studier.

I fysik- och teknikkurserna får du använda modern teknisk utrustning och genomföra flera praktiska aktiviteter i form av experiment, laborationer och konstruktioner.

Teknik 2 präglas av att kombinera teori med många praktiska inslag. Bland annat kommer du att prova på att arbeta som utvecklingsingenjör. Under kursen bygger du till exempel självkörande bilar och vindkraftverk.

Du läser även datakurser, som Programmering och CAD där du lär dig att modellera produkter med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och produktutveckling i näringslivet. De prototyper du skapar kan du sedan skriva ut på 3D-skrivaren.

Efter gymnasiet

Programmet förbereder dig för livslångt lärande i arbetslivet, både i Sverige och internationellt. En naturlig fortsättning är en ingenjörsutbildning inom till exempel maskinteknik, farkostteknik eller teknisk fysik.

Sidan uppdaterades: