Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Lyckad återvinningsdag i Älta med Wallenstam

Under onsdagseftermiddagen den 23 maj anordnade fastighetsbolaget Wallenstam ett evenemang på temat återvinning för sina hyresgäster i Älta. Nacka vatten och avfall var med och informerade besökarna om avfalls- och kretsloppsfrågor.

Återvinningsdag med Wallenstam

Den 23 maj anordnade fastighetsbolaget Wallenstam ett evenemang för sina hyresgäster i Älta på temat återvinning. Det blev en lyckad tillställning med strålande sol och ett brett engagemang för avfallsfrågor - inte minst bland barnen. Intresset var speciellt stort för den nyöppnade kretsloppscentralen i Älta som har ett unikt koncept med återbruk och en kreativ studio.

Fett i avloppet

Många intresserade sig också för frågan om hur man gör sig av med flytande mat- och frityrolja - eftersom det inte ska spolas ner i avloppet. Ett tips som Nacka vatten och avfall lämnade är den s.k. miljötratten som man skruvar på en platsflaska för att samla upp fettet i. Den fulla flaskan lämnas sedan till någon av Nackas återvinningscentraler samt till Älta kretsloppscentral. Mer information om fett från hushåll hittar du här.

Matavfallssortering

Matavfall var också en viktig fråga under eftermiddagen. Det nationella målet är att minst hälften av allt matavfall ska sorteras ut och tas omhand år 2018 - ett mål som Nacka vatten och avfall arbetar engagerat och aktivt mot. För dig som ännu inte kommit igång med matavfallssorteringen - så är det både enkelt, billigare och bättre för miljön! Här kan du läsa mer och anmäla dig. Du är också hjärtligt välkommen att kontakta kundservice vid frågor.


Kundservice (e-post)

Kundservice (e-post)

Nacka vatten och avfall AB

08-718 90 00

Sidan uppdaterades: