Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Ungdomar piffar upp skolgårdar med återbruk

Under hela sommaren har sommarjobbande ungdomar från Nacka kommun arbetat med att bygga och måla projekt på skolgårdar och förskolegårdar. Det mesta byggs av nytt material men för att få lite extra krydda och tillföra det unika har de även använt återbruk från våra kretsloppscentraler i Nacka.

Om Skolgårdsprojektet

I tio år har Nacka kommun drivit Skolgårdsprojektet där sommarjobbare bygger och målar ute på förskolor och skolor i Nacka. Projektet har blivit väldigt populärt och i år deltar elva skolor och förskolor.

Nacka vatten och avfall i samarbete med Lindra Second hand stöttar Skolgårdsprojektet sedan två år tillbaka med återbruk som tillexempel kastruller, kakelplattor, vispar och gamla diskställ.

Skolgårdsprojektet använder sig inte av något återbruk från industriell verksamhet längre som exempelvis gamla kabeltrummor där det kan finnas spår av gifter kvar i materialet. Detta för att nå Nackas miljömål Giftfri miljö inom projektet Giftfria förskolor och Hållbara utemiljöer.

#skolgårdsprojektet2019

Nästa vecka arbetar ungdomarna sin sista vecka. På Skolgårdsprojektets Instagramkonto kan du följa deras arbete och se vad de har skapat ute på skolor och förskolor i Nacka under sommaren.

Skolgardsprojektet_edwin_mathias-777x350.jpg

”Det här är det roligaste jobbet jag har haft, det är så skönt att vara ute och få vara kreativ”, berättar Edvin Sjöholm som arbetar med att göra en bänk av lastpallar tillsammans med Mathias Magnusson. Tillsammans med 8 andra ungdomar arbetar de under två veckor på Björknäs förskola.

Giftfritt återbruksmaterial på Älta kretsloppscentral

På kretsloppscentralen i Älta har vi samlat giftfritt återbruksmaterial till skolor och förskolor att skapa och leka med i sin verksamhet. Läs mer om detta på Nacka vatten avfalls skolsidor.

Läs mer här om giftfria förskolor eller ta del av Håll Sverige rents uppdrag hur ni kan avgifta er förskola.

Sidan uppdaterades: