Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Nackas minimeringsmästare redo att minska avfallet – följ med på resan

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Tävlingen är i gång och åtta utvalda hushåll från Nacka deltog i förrgår vid en träff om hållbar konsumtion.

I Minimeringsmästarna får deltagare i ett års tid inspireras till hur man kan leva mer hållbart. Samtidigt tävlar deltagarna i avfallsminimering mot hushåll i övriga Sverige. Den familj som minskar sina avfallsmängder mest under året samt antar flest utmaningar vinner.

- Det ska bli spännande att följa deltagarnas resa och se hur de lyckas med att ändra sina konsumtionsmönster och vanor säger Catarina Östlund, projektledare på Nacka vatten och avfall.

Ett år, fem teman och femton utmaningar

Under ett år träffas deltagarna på träffar med fem olika teman. Till varje tema finns tre utmaningar där hushållen får testa nya saker för att utmana normer. Tävlingens första tema är hållbar konsumtion och utmaningarna på det aktuella temat är att köpa begagnade gå-bort-presenter, inventera engångsprodukterna hemma och testa köpstopp i en månad.

- Jag vill få min familj att bli mer miljömedveten och jag vill samtidigt inspirera andra att minska sitt avfall. Vi måste alla ändra vårt sätt att konsumera idag, säger Maria Bild deltagare i Nacka.

Följ Minimeringsmästarna på sociala medier

Hushållen som deltar i Minimeringsmästarna kommer att dela med sig av sina erfarenheter i sociala medier. Följ Nackafamiljernas utmaning via #minimeringsmästarna_nacka.

Minimeringsmästarnas hemsida finns inom kort information om alla deltagande hushåll.

Vem som helst kan också bli en Digital minimeringsmästare genom att följa Minimeringsmästarna och genomföra utmaningarna som presenteras i tävlingens sociala medier med start vecka 44. Läs mer här och bli en Digital minimeringsmästare du också!

Samverkan med Tyresö kommun och Stena Fastigheter

Nacka vatten och avfall tillsammans med Tyresö kommun och Stena Fastigheter Stockholm samverkar lokalt kring det nationella projektet Minimeringsmästarna.

Länkar

Sidan uppdaterades: