Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är tävlingen för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen.

Tävling för hushåll i hela Sverige

I Sverigekampen tävlar utvalda ambasadörshushåll mot andra hushåll i hela Sverige! Hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång och det hushåll som lyckats minska mest vinner, och blir årets minimeringsmästare. De är dessutom med i olika utmaningar. Det kan handla om att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar.

Åtta stycken utvalda ambasadörshushåll i Nacka medverkar på olika tematräffar (fysiska och digitala) på tema matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande. De kommer även att:

  • väga sitt avfall och rapportera in resultatet vid tre tillfällen under året
  • genomföra utmaningar inom respektive tema. Den första utmaningen kommer vecka 44.
  • dela med sig av projektet i dina egna sociala medier

Första träffen i Nacka var i slutet på september och följande träffar äger sedan rum fram till oktober 2022.

Bli digital minimeringsmästare

Alla kan bli minimeringsmästare, även de som inte deltar i den officiella tävlingen. Vi söker nu dig som vill delta i Sverigekampen och bli digital minimeringsmästare! Så här gör du:

  • ​Följ Minimeringsmästarna på Instagram eller Facebook.
  • Genomför de utmaningar som postas under året
  • Dela med dig av hur du genomförde utmaningen
  • Rapportera in på hemsidan och var med i utlottningen mindre priser
  • Viktigast av allt - ha roligt!

Samverkan med Tyresö kommun och Stena fastigheter

Nacka vatten och avfall tillsammans med Tyresö kommun och Stena Fastigheter Stockholm samverkar lokalt kring det nationella projektet Minimeringsmästarna. Gemensamma tematräffar kommer att genomföras i både Nacka och Tyresö.

Minimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen (GR) och finansieras av Avfall Sverige samt deltagande kommuner. Läs mer om Minimeringsmästarna här.

Nyheter om Minimeringsmästarna

Familjen Ernarp-Andersson från Nacka på prispallen i Minimeringsmästarna

Under ett år har hushåll över hela Sverige deltagit i Minimeringsmästarna, en tävling i att minska sitt avfall så mycket som möjligt. Nu är vinnarna korade och på tredje plats hamnade Nackafamiljen Ernarp-Andersson.

Gör som Minimeringsmästarna – bli textilsmart

Nu är tema textil igång för våra Minimeringsmästare i Nacka. Under kommande veckor kommer de ta sig an nya utmaningar. Häng på du också.

Minimeringsmästarna i Nacka minskar avfallet

Nära 250 hushåll i 50 av landets kommuner deltar i Minimeringsmästarna Sverigekampen. I Nacka deltar 7 hushåll. Tävlingen som startade i oktober och pågår i ett år har nu nått sin mitt och de tävlande hushållen har hittills minskat sitt avfall med hela 30%.

Gör som Minimeringsmästarna – dela mera!

Nu är tema delande igång för våra Minimeringsmästare i Nacka. Under kommande veckor kommer de ta sig an nya utmaningar. Häng på du också.

Gör som Minimeringsmästarna – minska ditt farliga avfall

Just nu tar sig Minimeringsmästarna i Nacka sig an tävlingens tredje tema, farligt avfall. Det är väldigt viktigt att ta hand om sitt farliga avfall på rätt sätt, eftersom det innehåller ämnen som är skadliga för människor och miljö.

Sidan uppdaterades: