Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Start för vårens hämtning av trädgårdsavfall

Från och med vecka 14 erbjuder Nacka vatten och avfall hämtning av trädgårdsavfall. Med ett abonnemang sker hämtningen varannan vecka mellan april och november.

Våren är på ingång och det är dags att göra fint i Nackas alla trädgårdar. Det innebär ofta att det även blir en hel del trädgårdsavfall att ta hand om. Trädgårdsavfall kan antigen komposteras eller lämnas till kretsloppscentralen och allt fler Nackabor upptäcker möjligheten att beställa hämtning.

Hämtas i särskilt kärl

Hushåll med avfallsabonnemang kan teckna abonnemang även för hämtning av trädgårdsavfall i ett särskilt kärl som rymmer 370 liter. Kärlet levereras ut vid abonnemangsstart mot en engångsavgift och står kvar tills abonnemanget sägs upp.

– Med ett abonnemang behöver du inte åka till kretsloppscentralen med ditt trädgårdsavfall och färre transporter är en miljövinst. Samtidigt minskar risken för att det blir kö. Vi komposterar också större delen av allt trädgårdsavfall som samlas in, säger Jan Setréus, avfallschef på Nacka vatten och avfall.

Även hushåll med gemensam sophämtning kan ansluta sig till abonnemangstjänsten genom en beställning från föreningens styrelse. Observera att stora stubbar eller rötter får inte lämnas med trädgårdsavfallet.

Avgiften för abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall är 1 250 kronor per säsong och omfattar 17 hämtningar från april till november.

Läs mer om hämtning av trädgårdsavfall här

Sidan uppdaterades: