Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sopsamlarmonstren hjälper till under Skräpplockardagarna

På våra skolsidor har nu flera hungriga monster som älskar olika typer av skräp flyttat in. Passa på att använda dem i samband med Skräpplockardagarna.

Sopsamlarmonstren hjälper till med källsortering

Sopsamlarmonstren gör källsortering mycket roligare. Till varje monster finns en liten historia så att man kan lära känna alla monster och vad de samlar på. På våra skolsidor kan du lära känna alla monster och ladda ner bilder att sätta upp på era behållare eller för att prata om nedskräpning och återvinning med barn.

Läs mer om Sopsamlarmonstren här och ladda ner bilder att sätta upp på er sortering på skolan eller förskolan för att prata om återvinning.

Gröna husets förskola matade Sopsamlarmonstren

När Gröna husets förskola gick ut och plockade skräp fick Sopsamlarmonstrena komma med för att prata om vilka olika material som hittades under skräpplockningen. Allra mest mat fick Plastis då det fanns mycket plast ute i parken.

Skräpplockardagarna en pedagogisk aktivitet

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle för skolor och förskolor att arbeta med frågor som rör nedskräpning och återvinning. Det är också ett tillfälle att prata om vems ansvar det är att det ligger skräp i naturen och varför människor slänger skräp. Syftet är inte att barnen ska städa och hålla rent, utan att stärka engagemanget för miljön och öka medvetenheten om nedskräpningens effekter.

Skräpplockardagarna är en nationell kampanj som Håll Sverige Rent driver för att uppmärksamma nedskräpningens konsekvenser. Läs mer om Skräpplockardagarna här

Här hittar du mer tips på vad som är bra att tänka på när du plockar skräp med barn.

Sidan uppdaterades: