Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lättryckavlopp (LTA)

Det vanligaste systemet vid utbyggnad av ledningsnät i förnyelseområden i Nacka är ett så kallat lättryckavloppsystem (LTA). Här får du installationsanvisningar.

Installation av LTA – Lättryckavlopp

Det vanligaste systemet vid utbyggnad av ledningsnätet inom förnyelseområden i Nacka, är ett så kallat lättryckavloppssystem (LTA).

Skiss på LTA-anläggning (Bild, 554 kB)

När ett LTA-system anlagts fram till förbindelsepunkten måste varje fastighet utrustas med en egen LTA-pumpenhet med backventil och larm. Backventilen monteras vid fastighetsgränsen och larmet monteras inomhus, väl hörbart i bostaden, dock inte i tvättstuga, pannrum eller annat stängt utrymme. El måste dras fram till pumpen.

LTA-station innehållande en brunn, backventil, larmenhet och en färdiganmälan, beställs i förväg via 08-718 90 00. Detta kommer att levereras till din fastighet inom två veckor efter beställning.

Information till dig som har en LTA-pump.pdf

Kontroll av ledningsdragning/servisbesiktning

Innan rörgraven återfylls ska en kontroll av ledningsdragningen utomhus göras av Nacka vatten och avfall. Ring 08-718 90 00 för att boka en tid.

Installation av vattenmätare och LTA-pump

Inför uppsättning av vattenmätare och pumpinstallation behöver du som fastighetsägare göra vissa förberedelser. Färdiganmälan används som en checklista och garant på att alla förberedelser är klara inför uppsättning av vattenmätare och pump.

Använd blanketten nedan till din färdiganmälan. Ladda ner, fyll i och skicka den till oss. Vi återkommer vanligtvis inom två dagar för att boka in en tid för uppsättning.

Blankett färdiganmälan (PDF-dokument, 166 kB)

Byggvatten

Om du vill ha byggvatten ska du göra en separat beställning , kontakta kundservice telefon 08-718 90 00 eller ansök via denna anmälan för byggvatten. (PDF-dokument, 260 kB)

Sidan uppdaterades: