Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Informera om verksamheten

Informera barn och ungdomar

Nacka kommun har tagit fram en mall som Nacka kommuns uppdragstagare och samarbetspartners kan använda när de marknadsför aktiviteter för unga.

Mallen gör det enklare att göra affischer som tydligt visar att aktiviteterna ingår i Nacka kommuns utbud och riktar sig mot unga. Mallen är i stående format i powerpoint och producerade sidor kan sparas som pdf och skrivas ut som A4 och A3.

SÅ HÄR ANVÄNDER DU MALLEN

 • Säkerställ att du har senaste versionen av powerpoint. Under powerpoint-fliken ”visa” kan du kryssa i stödlinjer så ser du var mallens fasta delar ligger.
 • I powerpoint väljer du knappen ”ny bild” för att göra en ny sida och ”layout” för att hitta korrekt märkning i sidhuvudet, till exempel jullov eller annat lov, om det rör fritidsgårdar, simhallar eller kulturskolor. När du informerar unga om annat väljer du Ung i Nacka.
 • Välj mallsidan med grå ruta för att lägga in en bild (med text/bild/logga) som är framtagen i ett annat program.
 • Välj mallsidan där du kan lägga in foto och text i de markerade rutorna för att skapa affischen i powerpoint. Skriv gärna kortfattat, texten ska sluta ovanför Nacka kommuns logotyp (se variant med grå ruta där det lämnas en vit yta i sidfoten).
 • I mallens fasta sidfot ligger en korrekt version av Nacka kommuns logotyp plus ett komplement som berättar att det handlar om aktiviteter för unga och visar var det finns mer information.
 • I det utrymme där ni kan lägga in texter, bilder, era egna logotyper och länkar är det fritt fram för er att formge kreativt för att informera och locka unga till era aktiviteter. Tänk på att det ska vara lätt att läsa på lite avstånd och locka en ung målgrupp.
 • För att skriva ut affischer så tar nu bort den mallsida som inte använts och sparar powerpoint-sidan (som ska skrivas ut) som pdf. Då går det att skriva ut affischen i A4 eller A3.

Nacka kommuns logotyp ska inte användas på något annat sätt än i den fasta sidfoten i mallen.

Hämta affisch-mallen för aktiviteter och program för unga här.
Mallar affischer uppdragstagare.pptx

När ska dessa mallar användas

 • Mallen ska användas av de företag/enheter som utför uppdrag åt fritidsnämnden eller de föreningar som ingått särskilda överenskommelser med fritidsnämnden.
 • Mallen ska användas av de aktörer som fått särskilda lovpengar av Nacka kommun för kostnadsfri lovverksamhet eller som vill ingå i kommunens lovprogram.
 • Mallen kan även användas av övriga aktörer som anordnar aktiviteter för unga som finansieras av Nacka kommun.
 • Upphandlat företag som utför uppdrag åt Nacka kommun kan använda sitt grafiska uttryck och ha med sin egen logotyp inom den grå rutan i mallen.
 • Föreningar som har överenskommelser med Nacka kommun kan använda sitt grafiska uttryck och ha med sin egen logotyp inom den grå rutan i mallen.
 • Kommunens egna enheter kan ha med egna enhetslogotyper inom den grå rutan i mallen.

Att använda kommunens logotype

Det är viktigt att det framgår att en verksamhet ingår i Nacka kommuns utbud och verksamheter, oavsett vem som utför kommunens uppdrag.

När anordnare/utförare marknadsför sin verksamhet med sin egna grafiska profil på sina produktioner ska inte Nacka kommuns logotyp vara med.

Upphandlat företag, som informerar på annat sätt än genom färdiga mallar, ska inte använda Nacka kommuns logotyp utan skriva PÅ UPPDRAG AV NACKA KOMMUN med versaler som komplement till egen logotyp.

Föreningar som har överenskommelser med Nacka kommun, som informerar på annat sätt än genom mallen, ska inte använda Nacka kommuns logotyp utan skriva I SAMARBETE MED NACKA KOMMUN med versaler som komplement till egen logotyp.

Sidan uppdaterades: