Om du är intresserad av att veta mer eller besöka förskolan innan du bestämmer dig är du välkommen att kontakta platssamordnare Åsa Westling på telefon 08-718 83 67 för ett besök.
När du sedan ska ställa dig i kö gör du detta med hjälp av e-legitimation eller personliga användaruppgifter.
Läs mer här
När du fått ett erbjudande är det viktigt att du går in och tackar ja i Nacka24. Därefter blir du kontaktad av förskolans personal som bjuder in dig till inskolningssamtal.
Du blir kontaktad av förskolan och får då information om starttid för ditt barn. Innan inskolningen startar blir ni inbjudna till ett inskolningssamtal där ni får mer information om inskolningen och annat som rör verksamheten.
Ditt barn kommer nu att uppleva en ny miljö som är annorlunda än det egna hemmet. För att övergången ska bli så trygg som möjligt har vi valt att ha en föräldraaktiv inskolning. Denna period är ungefär tre dagar lång, där föräldern aktivt är med och stannar på förskolan tillsammans med barnet under hela inskolningen. Vid behov kan antalet dagar anpassas.
Under inskolningsdagarna deltar du och ditt barn i den ordinarie verksamheten mellan 9.00 och 13.45. Du som förälder finns med ditt barn i alla situationer som uppstår. Du ansvarar för ditt barn, deltar i leken tillsammans med ditt barn och pedagogerna finns i närheten för att i lugn och ro lära känna er och bygga upp ett förtroende till barnet.
Under dessa inskolningsdagar får ditt barn delta i förskolans rutiner såsom samlingar, utelek, lunch och vila. Genom att du är aktiv tillsammans med ditt barn kommer både du som förälder och ditt barn lära känna miljön tillsammans och vårt förhållningssätt, vår pedagogik, våra aktiviteter och våra rutiner blir tydliga för er. Du får möjlighet att lära känna andra barn och föräldrar som varit längre i förskolan än ditt barn.
Det är normalt att ditt barn kan verka blygt och avvaktande i början. Så småningom tar barnets nyfikenhet överhand och barnet börjar bekanta sig med miljö, barn och vuxna.
Det är viktigt att föräldrar och personal har en öppen dialog med varandra så att vi tillsammans kan arbeta för barnens bästa. Om du undrar något så kan du alltid fråga. Alla frågor är välkomna.
Sidan uppdaterades: