Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vår mat

Skolans måltider handlar om så mycket mer än att mätta hungriga magar; det är en fantastisk lärandestund där alla sinnen både utmanas och kittlas.

Skolan strävar efter att både ge trygghet och att utmana: både i klassrummet och i matsalen. Vi vill få våra elever att i vår bekanta och trygga matsal upptäcka världen i en tugga; att våga prova nya smaker, nya texturer och upptäcka sin egen smakbild. Vem man är som individ förändras under skolåren; både personlighet och smak formas av allt vi möter.

I vårt rektorsområde vill vi att maten ska vara varierad, näringsriktig och att miljön ska vara inbjudande, lugn och trygg. Vi arbetar ständigt för att kunna erbjuda så närodlad och ekologisk mat som möjligt, vilket innebär att vi vill servera så få hel- och halvfabrikat det bara går, där mängden glutamat och socker är så låg som möjligt.

Vi har eget kök och maten är till stor del lagad av ekologiska och kravmärkta varor. Det serveras två rätter varje dag och en stor salladsbuffé. Vi har också en helt vegetarisk dag varje vecka.

Specialkost

Skolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla elever. De som av någon anledning inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost. Läs mer om specialkost och gör din ansökan här: OBS! Du kan göra ansökan från och med den 30 juni.

Ansök om specialkost

Sidan uppdaterades: