Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Vi satsar på kompetensutveckling för dig som arbetar på fritidshem

Om satsningen

Nackas kommunala skolor och förskolor gör en satsning på kompetensutveckling för dig som arbetar på fritidshem. Du har en jätteviktig uppgift att tillsammans med fritidspedagogerna och lärarna arbeta med undervisning. Och nu vill vi ge dig chansen att vidareutvecklas i din roll.

Satsningen riktar sig till dig som är tillsvidareanställd och:

  • Arbetar som outbildad barnskötare, elevassistent eller resurs men vill bli barnskötare, elevassistent eller aktivitetsledare.
  • Är barnskötare, elevassistent eller resurs och vill kompetensutveckla dig genom enstaka kurser på högskola.
  • Är nyfiken på och att utbilda dig till grundlärare fritidshem och vill prova på att läsa enstaka kurser på högskola.

Projektorganisation

Nackas kommunala skolor och förskolor ska vara en attraktiv arbetsgivare med professionella, stolta och engagerade medarbetare. Därför har Nackas kommunala skolors och förskolors ledning beslutat att genomföra den här satsningen från höstterminen 2021 och under hela 2022.

Projektledare är Ann Sundman Brott och Marta Espinoza.
Styrgrupp och referensgrupp: I styrgruppen ingår sju biträdande rektorer förskola. I referensgruppen ingår Fritids.nu nätverket som består av en utbildningsstrateg, biträdande rektor, fritidspedagoger samt ombud från både Kommunal och Lärarförbundet.

Samarbetspartners är Addera kompetens som erbjuder gymnasial vuxenutbildning och Södertörns högskola som erbjuder kurser ur Grundlärarutbildning med interkulturell profil med inriktning mot fritidshem 180 hp.

Masterprogram i barn- och ungdomsvetenskap med inriktning Fritidshem

Vill du läsa ett steg vidare i karriären? Då kan Stockholms universitets nya Masterprogram i barn- och ungdomsvetenskap med inriktning Fritidshem vara något för dig. Genom en master i fritidshem får du fördjupade kunskaper inom området och får möjlighet att arbeta med att förbättra
fritidsverksamheten för barn.

Programmet startar för första gången hösten 2022, ges på helfart under två år och omfattar 120 hp.

Läs mer om programmet och behörighetskrav
www.buv.su.se/master-fritid

Sidan uppdaterades: