Hos oss får du möjlighet att utvecklas. För att våra skolor och förskolor ska vara Nackabornas främsta alternativ och för att våra barn och elever ska utvecklas maximalt behöver vi medarbetare som kan, vill och vågar. Här berättar vi om vad vi gör för att du ska få möjlighet att växa i din profession som anställd hos oss. Kompetenta medarbetare är vår viktigaste framgångsfaktor!
Våra medarbetare uppmuntras att testa nya pedagogiska grepp och att dela med sig av sina erfarenheter.
Med vårt kvalitetspris Fjädern stimulerar vi medarbetarna att utveckla sin undervisning så att den vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
Läs mer om Fjädernsom inte har utbildning att ta nästa steg för att få den formella titeln.
Läs om utbildning till barnskötare, elevassistent och aktivitetsledaregenom nätverk, kompetensutveckling och riktade satsningar.
Läs mer om kompetensutveckling för fritidsoch föreläsningar där medarbetare delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter inom olika områden.
Vårt naturvetenskapliga centrum stöttar skolorna och förskolorna i att utveckla undervisningen i naturvetenskap och teknik.
Våra särskilt yrkesskickliga förskollärare stöttar förskolorna i att skapa likvärdiga förskolor med hög kvalitet. Förstelärarna och lektorerna bidrar till ökad professionalism och en undervisning som vilar på vetenskaplig grund.
Vi tar årligen emot cirka 280 lärarstudenter från Stockholms universitet som tillför färsk kunskap och nya perspektiv. De vägleds av lärare som får genomgå en handledarutbildning.
Vi samarbetar med olika högskolor och universitet och deltar i forskningsprojekt för att få nya insikter som utvecklar vår undervisning.
Läs mer om vårt deltagande i forskningVår språk- och lässatsning fördjupar lärares kunskaper i att arbeta språkutvecklande och språkmedvetet.
Läs mer om hur vi utvecklar språketVi jobbar hårt för att vara en bra arbetsgivare och för att våra medarbetare ska trivas hos oss. Här får du möta Anna, Mimmi och Mats, tre av våra medarbetare med olika tjänster, som berättar hur de tycker att det är att jobba inom Nackas kommunala skolor.
Anna Brauner, kock på Boo gårds förskola
"Det bästa är att jag får möjlighet att inspirera både små och stora till sunda och hållbara måltider."
Förskolemåltiden är så mycket mer än bara mat - den är en möjlighet att bygga relationer, utforska nya smaker och lära sig om vikten av hälsosam kost.
Därför är det extra roligt att Anna Brauner återvänt till Nacka kommun från sin exil i Bromma och Ekerö och börjat som kock på Boo gårds förskola. Det som lockade henne till Nackas kommunala skolor och förskolor var just vårt arbete med att integrera måltiden i lärandet. Anna är en snart diplomerad måltidspedagog som lagar och serverar god mat som är hållbar för kropp, knopp och miljö.
Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är att jag får möjlighet att inspirera både små och stora till sunda och hållbara måltider.
Vad var det som lockade dig till Nacka?
Att Nacka kommuns vision och värderingar stämmer överens med mina när det gäller måltider, det pedagogiska arbetet och fritidssysselsättningar för och med våra barn. Att man tänker hållbart rakt igenom helt enkelt.
Varför rekommenderar du Nackas kommunala skolor som arbetsgivare?
Jag tycker att Nacka kommun är en hållbar arbetsgivare när det gäller arbetsmiljö, medarbetarsamtal, lön och möjlighet att kunna påverka min arbetssituation. Det erbjuds ledarskapskurser, karriär- och utbildningsmöjligheter och kommunen har en fin filosofi runt sina medarbetarens fysiska och psykiska hälsa.
Mimmi Adolfsson, ateljérista på Kristallens förskola
"När min arbetsdag är slut så känner jag mig glad och ser fram emot nästa dag.”
Vad gör en ateljérista?
Som ateljérista på Condorens förskolor arbetar jag både med praktik och teori, och är ansvarig för att kvalitetssäkra den pedagogiska verksamheten genom konstnärliga uttryck. Det gör jag dels tillsammans med barn och pedagoger i min ateljé, men även genom att arbeta övergripande med frågor som gäller pedagogik och värdegrund i enheten. Vår verksamhet tar avstamp i forskning som visar att konst, medmänsklighet och kreativitet påverkar människor positivt och är centrala delar i ett hållbart samhälle. I mina arbetsuppgifter ingår att lyfta den kunskapen så att den sätter sin prägel på hur vi utför vårt uppdrag.
Du har jobbat inom Nackas kommunala skolor tidigare, slutat, och återvänt. Vad var det som fick dig att återvända?
I Nackas kommunala skolor finns det ett stort utrymme för att göra det som du är bäst på, och att utveckla de sidorna. Det finns också ett stort utrymme för att vara visionär och det passar mig.
Hur är det att arbeta på din arbetsplats?
Det är jättebra. Där finns utrymme och förutsättningar för att leva upp till alla förväntningar som finns på förskolan. När min arbetsdag är slut så känner jag mig glad och ser fram emot nästa dag. Tänk att jag tillbringar mina dagar med att föra meningsfulla samtal med både barn och vuxna, det är helt fantastiskt! Jag känner mig väldigt lycklig över att arbeta på min arbetsplats med det uppdraget jag har.
Varför rekommenderar du Nackas kommunala skolor som arbetsgivare?
De håller sig à jour med den forskning som finns inom många områden som berör lärande. Det betyder att det jag redan vet speglas och att jag som pedagog också kan förändras under tiden som jag utför mitt uppdrag. Den typen av öppenhet är viktig för att en arbetsgivare ska få behålla sin personal.
Mats Törnquist, lärare på Stavsborgsskolan
”Hos Nackas kommunala skolor finns stor chans till personlig utveckling.”
Hur har din resa sett ut hos Nackas kommunala skolor?
Min resa har handlat mycket om undervisning. Jag har alltid varit kvar i klassrummet med eleverna under mina 20 år inom kommunen. Numera är jag förstelärare och jobbar en del med att handleda mina kollegor på skolan. Jag utbildar även andra lärare i att jobba med ett material inom naturkunskap som kallas för ”Naturvetenskap och teknik för alla” (NTA).
Varför trivs du i Nackas kommunala skolor?
Jag trivs bra eftersom jag tycker om att arbeta med människor och speciellt elever. Det är kul att jobba med deras utbildning och stötta dem i deras väg framåt som individer.
Varför rekommenderar du Nackas kommunala skolor som arbetsgivare?
Jag tycker att Nacka alltid har varit en kommun med en platt skolorganisation. Det är inte långt mellan skolorna och ledningen. Det finns en frihet under ansvar, samtidigt som det ska fungera och vi självklart ska förhålla oss till gällande kursplan, samt lagar.
När du mår bra så gör du ett bra jobb för våra barn och elever. Vi vill inspirera dig till en hållbar och hälsosam livsstil genom olika typer av hälsoerbjudanden. Vi har även tecknat ett riktigt bra kollektivavtal för alla i kommunen för att du ska ha ett bra och förmånligt arbetsliv.
Hos oss får du tillgång till en välutrustad motionslokal i Nacka stadshus. Här finns löpband, maskiner för styrketräning, pingisbord och omklädningsrum med dusch och bastu.
Om du behöver hjälp att komma i gång med träningen kan du få stöd av vår hälsocoach som stöttar med övningar utifrån dina behov och mål.
Med ditt friskvårdbidrag, 3 000 kr per år, kan du välja ur ett stort och varierat utbud av tjänster inom friskvård och hälsa.
Med vårt digitala livsstilsverktyg får du stöd att hantera vardagens utmaningar. Verktyget ger inspiration till aktiviteter som hjälper dig att förebygga och hantera stress.
Vårt Personalstöd ger professionell vägledning och stöd i såväl arbetsrelaterade som privata frågor. En snabb, gratis och anonym tjänst.
För dig som gillar att sjunga finns Nackas personalkör som träffas en gång i veckan och leds av en sångpedagog.
Personalföreningen Corpus arrangerar en rad aktiviteter, t.ex. badminton, tennis, padel, bowling, fotboll, innebandy, teater och golf.
Vi har bra förmånserbjudanden för dig som vill uppgradera din datorutrustning eller arbetshörna hemma eller för dig som vill skaffa en elcykel.
Reser du mycket kollektivt? Då kan vi erbjuda dig att köpa ett SL-årskort till ett lägre pris genom nettolöneavdrag.
Om du kontinuerligt arbetar vid bildskärm står vi för synundersökning. Och behöver du särskilda arbetsglasögon står vi för glas och standardbåge.
I vissa fall finns möjlighet att löneväxla till pension. Det innebär att du kan avstå en del av din lön och i stället få den insatt i en tjänstepensionsförsäkring.
En del anställda kan växla in semesterdagstillägget mot extra ledighet vilket kan ge cirka 5–6 extra semesterdagar varje år.
Sveriges kommuner och regioner och de fackliga organisationerna har tecknat ett riktigt bra kollektivavtal. Här kan du läsa om några av fördelar som avtalet innebär för dig.
Du har rätt till 25 semesterdagar per år. Från och med året du fyller 40 får du 31 semesterdagar. Från och med året du fyller 50 får du 32 semesterdagar. För dig som arbetar inom skola och har uppehålls- eller ferielön gäller särskilda bestämmelser för semester.
Du fortsätter att tjäna in full semester även om du är sjukskriven eller föräldraledig på deltid, under förutsättning att du fortfarande jobbar minst 40 procent.
Hela 6 procent av din pensionsgrundande årslön upp till ”brytpunkten” sätts av till din tjänstepension. Överstiger din pensionsgrundande lön brytpunkten betalar vi in ännu mer.
Utöver föräldrapenningen från Försäkringskassan får du föräldrapenningtillägg av Nacka kommun som är en viss procent av din lön. Särskilda villkor gäller.
Vi gör tjänstepensionsavsättningar under hela föräldraledigheten – oavsett om det är obetald eller betald ledighet. Motsvarande skydd finns vid ledighet med graviditetspenning.
Om du är sjuk längre än 90 dagar kan du få ersättning av din lön upp till ”taket”.
Om du drabbas av en arbetsskada har vi en försäkring som ger dig ersättning.
Dina efterlevande får ersättning om du avlider.
Vid långvarig sjukskrivning betalas pengar in till din tjänstepension så att du inte går miste om pensionspengar när du inte har din vanliga lön.
Vill du veta mer? Läs SKR:s broschyr ”Säg hej till ditt kollektivavtal”
Sidan uppdaterades: