Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

600 elever får koll på framtiden

Den 16 oktober lär sig cirka 600 elever i årskurs nio i Nackas kommunala skolor mer om att göra aktiva och medvetna val för sin framtid. Det är Ung företagsamhet som leder eventet som kallas för Framtidskoll och som äger rum i Nacka aula.

Framtidskoll är en halvdag om framtiden, självkännedom, arbetsmarknad, sommarjobb, entreprenörskap och privatekonomi. Evenemanget sker i föreläsningsform och syftar till att lyfta och inspirera ungas framtida drömmar, mål och yrkesval samt sprida kunskap om arbetsmarknad, privatekonomi och entreprenörskap.

Under dagen kommer unga föreläsare att berätta om entreprenörskap, gymnasieval, självkännedom och om olika val i livet. Ung företagsamhet kommer att ge tips om hur man skaffar ett sommarjobb, hur arbetsmarknaden fungerar, framtidsbranscher, hur man skapar ett CV och vad ett anställningskontrakt bör innehålla. Föreläsningen om privatekonomi, sparande och övergripande om samhällsekonomi svarar Swedbank för.

”Det är första gången Nackas kommunala skolor är med på Framtidskoll. Vi har från och med i år ett avtal för grundskolan med Ung företagsamhet och i det ingår eventet och ett läromedel som eleverna kan arbeta vidare med efteråt. Vi tror att det här är ett jättebra event för elever som snart ska välja till gymnasiet,” säger Jonatan Lannemar, utbildningsstrateg inom Nackas kommunala skolor.

Ung företagsamhet är en politisk obunden ideell organisation som sedan 1980 utbildat elever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Vill du veta mer? Kontakta jonatan.lannemar@nacka.se. Läs mer om Ung företagsamhet här: https://ungforetagsamhet.se/

Sidan uppdaterades: