Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nackas kommunala skolor

Nytt om Nackas kommunala skolor och förskolor

Angående Saltsjö-Duvnäs skolas avveckling av lokaler i Saltängen

Rektor på Saltsjö-Duvnäs skola har beslutat att avveckla lokalerna i Saltängen. Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten. Den 30 november kom Förvaltningsrättens dom som i korthet säger att rektor inte har rätt enligt skollagen att fatta detta beslut.

Rektor i Nacka – en strategisk roll med fokus på lärandet

I Nacka är alla kommunala grundskolor och förskolor indelade i sju rektorsområden som leds av sju rektorer. Rektorsområden började införas 2019. Anne Sjö och Olof Andersson har sedan starten ansvarat för de största rektorsområdena, Älta och Myrsjö. Här delar de med sig av sina erfarenheter, utmaningar och sin passion för att främja barns och elevers lärande.

Antina på Sickla anpassade grundskola fick Helgepriset 2023!

Antina Juntunen fick Helgepriset tillsammans med sina tidigare kurskamrater från speciallärarutbildningen Ann-Charlotte Rangne och Sofia Kyring. De drivs av att utveckla undervisningen och höja förväntningarna på vad elever kan lära sig. De sökte Helgepriset för att få möjlighet att utprova läromedel i ämnet religion för den anpassade grund- och gymnasieskolan och har haft kontakt med både Specialpedagogiska skolmyndigheten SPSM och läromedelsförlaget Kunskapsklubbar som tidigare gett ut uppskattade läromedel riktade mot den anpassade grundskolan.

Nackas arbete med förskolors utemiljöer väcker intresse

Den 17 oktober var fyra skolledare och en utvecklingsledare från Nässjö kommun på besök för att få veta mer om hur Nackas kommunala förskolor jobbar med hållbara utemiljöer. De fick även höra mer om vårt samarbete med Skolgårdsprojektet, Nacka vatten och avfall och NTA (Naturvetenskap och teknik för alla) samt besöka Kummelnäs, Korallens och Alabasterns förskolor.

Välkommen Henrik Ahlberg - ny rektor för Södra Boo rektorsområde!

Efter åtta år som rektor i Stockholms stad och två år som inspektör på Skolinspektionen återvänder nu Henrik Ahlberg till Nacka som rektor för Södra Boo rektorsområde. Hur känns det efter drygt två veckor på det nya jobbet?

Visar 5 av 82 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: