Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nackas kommunala skolor

Nytt om Nackas kommunala skolor och förskolor

Nackas elever briljerar med uppfinningar för en hållbar värld

Det var full aktivitet på Nacka Strand möten & event när innovationstävlingen Hållbar utmaning 2024 gick av stapeln den 22 februari i anslutning till Nacka företagarträff. Cirka 300 elever fanns på plats och presenterade 89 fantastiska bidrag.

Var med och skapa den bästa matematiklektionen!

Matematiklärare på Neglinge skola och Saltsjöbadens samskola bjuder in lärare och andra intresserade till en Öppen lektion den 14 mars, kl. 14.00-17.00. Efter lektionen föreläser Andreas Ryve, professor i matematikdidaktik vid Mälardalens universitet, och Manuel Tenser, förstelärare i matematik och läromedelsförfattare.

Japanska studenter besöker Nackas kommunala förskolor och skolor

Nackas kommunala förskolor och skolor välkomnar 13 förskollärarstudenter från Toyo Eiwa Women’s University i Japan som kommer på besök den 13–16 februari för att få en blick i den svenska förskolemodellen och vårt arbete med demokrati, inkludering, natur och uteverksamhet.

Sågtorpsskolan åter certifierad som en Generation Pep Skola!

På Sågtorpsskolan har rörelse och hälsosamma matvanor länge varit en del av verksamheten. Som ett led i arbetet har skolan använt det digitala verktyget Generation Pep Skola. Nu belönas skolan med att bli en certifierad Generation Pep Skola 2024 och får ett diplom signerat av Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft och en av initiativtagarna, H.K.H. Prins Daniel.

Nobelpristagaren i kemi besökte Nacka gymnasium

Den 12 december välkomnade Nacka gymnasium Moungi G. Bawendi, en av årets tre Nobelpristagare i kemi ”för upptäckt och syntes av kvantprickar”. Engagerade kemielever i årskurs 3 från natur- och teknikprogrammen fyllde Nacka aula och lyssnade med stort intresse på den ödmjuke pristagarens presentation.

Visar 5 av 86 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: