Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nackas kommunala skolor

Nytt om Nackas kommunala skolor och förskolor

Kommunikation lyfter undervisningen i NO och teknik

Elevernas förståelse i NO och teknik ökar om de får mer talutrymme på lektionerna. Det visar ett forskningsprojekt som Nackas kommunala skolor, Stockholms universitet och Stockholms stad genomfört med utgångspunkt från skolutvecklingsprogrammet Naturvetenskap och teknik för alla, NTA.

Läsning i fokus när skolministern besökte Boo gårds skola

På Boo gårds skola har man under läsåret haft läsning och skrivutveckling som ett prioriterat område och det ville skolminister Lotta Edholm veta mer om under sitt besök den 14 maj.

Nackas kommunala skolor startar resursskola i Älta

Den 6 maj sa kommunstyrelsen ja till att starta ytterligare en resursskola för årskurs 1–9. Den nya resursskolan ska ligga i Älta rektorsområde och vara inriktad mot elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och är i behov av särskilt stöd.

Blivande lärare från Kanada praktiserar i Nackas kommunala skolor

Just nu praktiserar elva lärarstudenter från University of Victoria i British Columbia på många av Nackas kommunala skolor.  

2023 års Fjädernpristagare hyllade för sitt pedagogiska utvecklingsarbete

Den 25 april samlades 2023 års Fjädernpristagare för att ta emot diplom och ovationer från alla skolledare inom Nackas kommunala skolor och förskolor. De 16 pristagarna har genomfört ett pedagogiskt utvecklingsarbete som de dokumenterat i en akademisk artikel.

Visar 5 av 97 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: