Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nackas kommunala skolor

Nytt om Nackas kommunala skolor och förskolor

Nu är Nackas nya resursskolor invigda!

I augusti öppnade Nackas kommunala skolor sina första resursskolor. Den 15 september var det högtidlig invigning av Myrsjö resursskola och igår den 21 september klipptes det symboliska bandet på Skuru-Duvnäs resursskola.

Elever från Sydkorea besökte Nacka gymnasium

Idag hade Nacka gymnasium besök av fyra elever och två lärare från CB Science Highschool i Sydkorea. De deltog på lektioner i fysik, samhälle, kemi och biologi. Dessutom höll de presentationer och eleverna ställde frågor till varandra. Elever och lärare från Sydkorea är överens: eleverna verkar lyckligare i Sverige!

Nu inviger vi nybyggda Stavsborgsskolan

Efter drygt två års väntan har Stavsborgsskolans elever äntligen flyttat in i sin helt nybyggda skola. Den 12 september klockan 10.00 är det officiell invigning av skolan.

Monika Neuman - ny chef för Barn och elevhälsan

Efter 19 år i Nackas kommunala skolor tillträder Monika Neuman i rollen som chef för Barn och elevhälsan i Nacka kommun. Monika efterträder Ylva Bandmann Holmberg som går i pension. Barn och elevhälsan har ett viktigt uppdrag och arbetar förebyggande och hälsofrämjande för att alla barn och elever ska klara sina kunskapsmål och ha en god både fysisk och psykisk hälsa.

YBC får högsta betyg av Skolinspektionen

Gymnasieskolan YBC har imponerat i en ny kvalitetsgranskning utförd av Skolinspektionen. Resultatet, som inkluderar högsta betyg i alla fyra granskade områden – trygghet och studiero, rektors ledarskap, betyg och bedömning samt undervisning, framhäver skolans dedikerade arbete och vision och är ett erkännande som endast tilldelas 10 procent av Sveriges skolor.

Visar 5 av 75 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: