Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nackas kommunala skolor

Nytt om Nackas kommunala skolor och förskolor

Sigfridsborgs skola inviger helt ny skolbyggnad

Den 10 september klockan 13.00 sker den officiella invigningen av nybyggda Sigfridsborgs skola i Älta. Den nya skolan kan ta emot cirka 800 elever från förskoleklass till och med årskurs sex.

Boo gårds skola inviger ny skolbyggnad och högstadium

Den 17 augusti slår Boo gårds skola upp dörrarna till en helt ny och rymligare skolbyggnad som kan ta emot 900 elever från förskoleklass till och med årskurs nio.

Lyckad integration med innebandy

Orminge skola har under vårterminen samarbetat med Nacka innebandyklubb för att ge nyanlända elever i årskurs 3–6 en ingång till idrottande och föreningsliv.

Klimatlådan minskar matsvinn i Nackas skolor

Nu kan elever och anställda i Nackas kommunala skolor och förskolor köpa hem överbliven mat från dagens lunch till självkostnadspris. Enligt beräkningar kan satsningen ge ett minskat utsläpp med 83 ton koldioxidekvivalenter, vilket ungefär motsvarar 83 svenskars genomsnittliga bilåkande under ett år.

"Kan jag så kan absolut ni!"

Det hälsar Josefin Jonsson på Ältadalens förskola till alla outbildade barnskötare. Josefin blev precis klar med sin barnskötar- och elevassistentutbildning. Efter att ha arbetat på förskola i fem år tog hon chansen att vidareutbilda sig. Utbildningen kunde förkortas med 1,5 termin tack vare hennes yrkeserfarenhet.

Visar 5 av 28 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: