Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lyckad integration med innebandy

Orminge skola har under vårterminen samarbetat med Nacka innebandyklubb för att ge nyanlända elever i årskurs 3–6 en ingång till idrottande och föreningsliv.

- Det har verkligen varit en succé säger Sanna Hjalmar, som är lärare på Orminge skola i svenska som andraspråk, när hon summerar den gångna terminen och avslutningsmatchen som ägde rum den 10 juni i idrottshallen i Orminge.

Det var Sanna Hjalmar som kom på idén att börja spela innebandy med eleverna när hon märkte att de var nyfikna på sporten. Många av de nyanlända eleverna har inte någon tidigare erfarenhet av idrott och föreningsliv. Därför tog Sanna kontakt med Nacka IBK:

- Det jobbar två fantastiska människor i föreningen, Max Bruce och Sanna Rådström, och de nappade direkt!

De drog genast igång träning varje torsdag mellan klockan 15 och 16. Utöver Max, Sanna och Sanna har även idrottsläraren Oscar Jonsson varit med i projektet. Från skolans sida har det inte krävts mer än att lärarna fått avsätta 1,5 timme i veckan. Sanna Hjalmar har även lagt lite tid på att engagera eleverna och deras föräldrar.

Hur gick då avslutningsmatchen? Jo, eleverna vann över lärarna med 10–9 efter en lång och jämn match. På läktarna satt stolta föräldrar och hejade på och efter medaljutdelningen bjöds alla på tårta.

- Vi tänker absolut köra vidare nästa läsår och eventuellt utökar vi så att alla nyanlända elever i årskurs 1–6 kan vara med. Orminge skola är en mångkulturell skola och det är vi både tacksamma och stolta över, säger Sanna Hjalmar.

Se Stockholms innebandyförbunds reportagefilm om integrationsprojektet – med sekvenser från avslutningsmatchen!

blobid0.png

Sidan uppdaterades: