Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

20 barnskötare är nu färdiga förskollärare!

Den 23 november var det examensfest i Nacka stadshus för 20 av våra barnskötare som vidareutbildat sig till förskollärare.

Ann Sundman Brott som är utbildningsstrateg, och har samordnat utbildningen, säger att de före detta barnskötarna har gjort en bragd:

- Det är fantastiskt roligt att så många av dem har blivit färdiga! De har kämpat med utbildningen sedan januari 2018 och varit tjänstlediga en dag i veckan.

De har fått en gedigen utbildning som Nackas kommunala skolor och förskolor arrangerat tillsammans med Uppsala universitet tack vare medel från omställningsfonden. Ursprungligen var det 35 barnskötare som började på utbildningen för fyra år sedan. Av olika skäl har dock 15 försvunnit på vägen, några har hoppat av och andra har bytt jobb.

- Ytterligare en faktor som gör att de som tagit examen är extra berömvärda är att förutsättningarna för kursen ändrades under resans gång. I början skulle utbildningen äga rum i Nacka. Vi blev dock tvungna att ändra på det vilket medförde en del resor till Uppsala för att delta på seminarier och föreläsningar, berättar Ann Sundman Brott.

Den 23 november firades att de tagit examen med middag i Nacka stadshus. Einar Fransson, produktionsdirektör, och Ann Sundman Brott delade ut diplom och en ros. Lärare och skolledning från Uppsala universitet medverkade också och de gratulerade våra chefer som nu fått extra skickliga förskollärare som arbetat som barnskötare i många år och även under hela utbildningen.


gruppbild-innan893x450.jpg
gruppbild-893x450.jpgutdelning-2-893x450.jpgutdelning-3-893x450.jpg
utdelning-1-893x450.jpg

middag-893x450.jpg
Ingressbild: www.mostphotos.com

Sidan uppdaterades: