Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Nacka gymnasiums skolbibliotek i världsklass för tionde året i rad

Nacka gymnasiums skolbibliotek har för tionde året i rad utsetts till ett skolbibliotek i världsklass av fackförbundet DIK.

Syftet med utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass är att sprida kunskap om hur man skapar ett välfungerande skolbibliotek. DIK har delat ut utmärkelsen sedan tio år tillbaka och Nacka gymnasium har alltså fått utmärkelsen varje år.

Malin Söderberg, biträdande rektor på Nacka gymnasium, vad skulle du säga är de viktigaste parametrarna som gör att ni håller så hög klass?
- Vi har höga ambitioner kring elevernas utbildning och har bedrivit ett långsiktigt arbete med att skolbiblioteket ska vara en naturlig integrerad del i elevernas utbildning. Vi har satsat på utbildad personal i skolbiblioteket, har tydliga mål och bedriver ett kvalitetsarbete kring skolbibliotekets verksamhet. Dessutom har vi många goda samarbeten mellan skolbibliotek, lärare och skolledning. Och inte minst har vi fantastiska elever som engagerar sig och bidrar med förslag på litteratur att köpa in och vilken verksamhet de önskar sig.

Varför är det viktigt att vara med och tävla om en sådan här utmärkelse?
- I alla verksamheter finns det risk för att bli hemmablind. För oss är det viktigt att alla delar av skolans verksamhet håller god kvalitet och då är detta ett bra tillfälle att få syn på sin egen verksamhet utifrån uppsatta kriterier, samt att få återkoppling på att vi arbetar på ett bra sätt.

Hur firar ni utmärkelsen?
- Ett sätt att fira framgång är ju att få fortsätta med bekräftat goda insatser, så vi håller fast vid vårt arbete att försöka utveckla och förbättra verksamheten ännu mer tillsammans med elever och lärare. Sedan blir det nog något mer festligt firande för att uppmärksamma utmärkelsen, men det är inte färdigplanerat än.

Se årets alla vinnare och kriterierna på DIK:s webbplats.

Foto: John Guthed.

Sidan uppdaterades: