Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gunilla Winberg är ny rektor för Sickla rektorsområde

Efter tio år som skolledare i Nacka kommun antar nu Gunilla Winberg utmaningen att bli rektor för Sickla rektorsområde. Därmed får hon strategiskt ansvar för två grundskolor, en grundsärskola, tre förskolor och Modersmålsenheten i Nacka.

För två och ett halvt år sedan axlade Gunilla rollen som biträdande rektor på Vilans skola som ingår i Sickla rektorsområde. Nu tar hon steget vidare och blir rektor för hela rektorsområdet. Därmed får hon det övergripande strategiska ansvaret för den pedagogiska utvecklingen i tre förskolor, en grundsärskola, två grundskolor och Modersmålsenheten i Nacka.

– Det är en ära! Det känns väldigt spännande men också tryggt. Jag ser fram emot att få fortsätta att driva det strategiska arbetet med att utveckla och förfina rektorsområdet tillsammans med alla kompetenta skolledare och medarbetare. Jag är stolt över hur långt rektorsområdet har kommit i arbetet med att utveckla sina skolor och förskolor, säger Gunilla Winberg.

Gunilla har varit skolledare, biträdande rektor och rektor, sedan 2006 varav de senaste tio åren i Nackas kommunala skolor:

– Jag trivs oerhört bra i Nacka kommun! Här finns ett bra fokus på att skapa hållbara uppdrag och att våga fortsätta utvecklas för framtiden.

Med sig i bagaget har hon också viktiga erfarenheter av att arbeta i andra roller inom förskola och grundskola, både i fristående och kommunal regi, något som kommer väl till pass när hon nu ska ansvara för flera skolformer med många olika yrkesgrupper:

– Jag har arbetat med människor, stora och små, i bland annat förskola, fritidshem och grundskola. Jag har jobbat som elevassistent och specialpedagog i skolan och är barnavårdslärare, specialpedagog och från allra första början barnskötare. Under en period arbetade jag också med att utbilda blivande barnskötare inom vuxenutbildning.

Det är med stor nyfikenhet som hon tar sig an det nya uppdraget som rektor och hon triggas av att Sickla rektorsområde har en spännande organisation. På sikt kommer rektorsområdet också att växa och även få ett högstadium på Sickla skola.

– Jag har ett stort intresse för strategiska frågor som kan skapa utveckling och skillnader för elever och medarbetare. För mig är det också viktigt att fortsätta värna om varma mänskliga möten trots att organisationen är stor och under tillväxt och utveckling, säger Gunilla Winberg.

OM SICKLA REKTORSOMRÅDE
I Sickla rektorsområde ingår F–6-skolorna Sickla skola, Vilans skola och Sickla grundsärskola, Växthusets, Universums och Vilans förskolor samt Modersmålsenheten i Nacka. Inom rektorsområdet arbetar cirka 260 medarbetare med att ge cirka 960 barn och elever en trygg omsorg och maximal utveckling. Modersmålsenheten i Nacka undervisar cirka 2 300 elever i kommunala och fristående skolor i kommunen. Läs mer om Sickla rektorsområde på www.nacka.se/sicklarektorsomrade

Sidan uppdaterades: