Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Regionfinalen i International Language Competition samlar elever från hela regionen i Stockholm med omnejd

Den 14 mars samlas skolor från hela Stockholmsregionen med omnejd på Nacka gymnasium, i Nacka Aula, för den efterlängtade regionfinalen i International Language Competition (ILC). Denna prestigefyllda nationella språktävling täcker fem olika språk: spanska, franska, tyska, engelska och svenska.

ILC är en årlig tävling som syftar till att främja språkinlärning bland elever i hela landet. Tävlingen lockar tusentals skolelever som tävlar i språk- och kulturkunskaper. ILC är en plattform där unga talanger får visa upp sin passion och skicklighet för språk.

Datum: 14 mars 2024.
Tid: 10.00-17.00.
Plats: Nacka, Nacka Aula (i Nacka gymnasiums regi), Griffelvägen 11.

Med över 30 000 elever från hela landet som deltar, är detta den största språktävlingen i Sverige. Skolorna har genomgått en intensiv kvalomgång och har förberett sig för att delta i regionfinalen och kämpa om titeln "Bästa Språkskola i regionen". Vinnarna kommer att representera regionen i riksfinalen i Malmö i mars.

Pressen är hjärtligt välkommen att bevaka tävlingen och intervjua elever, lärare och arrangörer för att få en inblick i denna spännande språktävling som främjar språkinlärning på högre nivå och till kulturella utbyten mellan elever från hela landet.

Kontaktperson:
Karin Herlitz, gymnasielärare i svenska och engelska, e-post: karin.herlitz@nacka.se
Telefon: 072-723 07 31. Webbplats: ilcompetition.se

Arrangörer: Nacka gymnasium i samarbete med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, ItsLearning och Mundolingue AB.

För mer information om International Language Competition, vänligen besök webbsidan (http://ilcompetition.se). Vi ser fram emot en spännande tävlingsdag med språkkunskap i fokus och hoppas på en framgångsrik och minnesvärd regionfinal i Nacka Aula den 14 mars 2024.

Sidan uppdaterades: