Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vi är ute mycket

Utevistelse och utepedagogik är en viktig del av vår verksamhet. Vi ger barnen en bra start på dagen genom att vara utomhus i friska luften och erbjuda lekfulla aktiviteter. Vi promenerar och utforskar förskolans gårdar och vårt närområde. Barn och pedagoger upptäcker tillsammans och upplever naturen genom att utforska tillsammans på olika sätt. Lämning och hämtning sker dagligen utomhus.

Rörelse

Pedagogerna uppmuntrar barnen till rörelseglädje och ser rörelselek som en god metod att få höja puls, öka kroppskoordination, lära känna sin kropp och öva upp sina motoriska färdigheter. Vi arrangerar rörelseaktivitet både ute och inne med musik och dans, bollsport, gymnastikövningar, yoga, hinderbanor.

Vi inspirerar till matglädje

Vi arbetar medvetet med att öka barnens lust och nyfikenhet att prova nya smaker samt öka förståelsen för värdet i att äta rätt och balanserat. Vi undviker socker/sötade produkter. Barnen tränas sin förmåga att identifiera kroppens signaler om hunger, törst och mättnad. Barnen stöttas i att göra bedömningar och ta mat själva. Vi serverar dagligen frukost, lunch och mellanmål och vår mat kommer från Sickla skolas kök och är lagad från grunden. Vi har även fruktstunder för barnen varje dag.

Matsedeln är variationsrik och det finns alltid ett vegetariskt alternativ. För att ta del av förskolans meny, ladda hem appen "Skolmaten" och sök fram Sickla skola i Nacka alternativt besök skolmaten.se

Sidan uppdaterades: