Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om oss

Förskolan Universum är en del av Sickla rektorsområde och är belägen längs stranden vid Sicklasjön. Vi har nära till både natur och stad samt Dieselverkstadens fina kulturutbud för barn.

Förskolan är en lärorik plats för barnen och där det ges många möjligheter till att utveckla sina förmågor och kreativt skapande i olika former. Vi erbjuder barnen undervisning i våra tre fokusgrupper, Äventyrarna, Språkarna och Forskarna.

Trygghet och trivsel är grunden i den omsorg vi ger barnen på förskolan. Tryggheten ska byggas upp som en helhet runt förskolans miljö och med kamrater och pedagoger.

Vi arbetar åldersindelat för att på bästa sätt kunna möta barnens behov. Under dagen delar vi ofta in oss i mindre grupper för att ge de allra bästa förutsättningar för varje barn. Vi arbetar utforskande i projekt där vi utgår från barnens intressen, kunskaper och erfarenheter.

På Universum finns plats för 60 barn och vi har tre avdelningar

Solen - barn 3-5 år
Månen - barn 1-3 år
Stjärnorna - barn 1-3 år

Förskolan har en stor gemensam gård med labyrint, klätterborg och småhus för fri lek. Till varje avdelning hör en egen innergård med sandlåda. Vi har nära till väldigt fina parker och naturområden och på våren väcker vi liv i våra odlingsbäddar med både blommor, örter och grönsaker.

Sidan uppdaterades: