Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om oss

Universums förskola är en av tre förskolor i Sickla rektorsområde och är belägen längs stranden vid Sicklasjön. Vi har nära till både natur och stad.

Förskolan är en trygg och lärorik mötesplats för barnen, med möjlighet att utveckla förmågor och kreativt skapande i olika former. Vår utbildning erbjuder stimulerande undervisning med leken som lärmetod i små grupper, med kompetenta stöttande pedagoger.

På Universum finns plats för ca 60 barn och vi har tre avdelningar; Stjärnorna, Månen och Solen.

Förskolan har en stor gemensam gård med varierande lekfulla stationer såsom en labyrint, klätterborg och småhus som bjuder in till motoriska utmaningar samt språkrik rollek. Varje avdelning har en egen innergård med sandlåda. Vi har nära till väldigt fina parker och naturområden och på våren väcker vi liv i våra odlingsbäddar med både blommor, örter och grönsaker.

Förskolans personal: Förskolans utbildade förskollärare planerar, genomför, följer upp och utvärderar sin undervisning med sina arbetslag. Förskollärarna arbetar tillsammans med barnskötare i god omsorgsfull undervisning samt dokumentation av barngruppens lärprocesser. Pedagogerna delar upp sig i olika konstellationer vid pedagogiska undervisningsaktiviteter ute och inne i smågrupper vilket ökar en närmre dialog i mötet mellan barn och vuxna i lärandesituationen.

Vision: Tillsammans blir vi bättre. Värdering: Omtanke och Handlingskraft leder till Utveckling. Ambition: barn som vill, kan, vågar med trygghet, kunskap, utveckling.

Övergripande tema 23 - 24: Små händer gör stor skillnad i och för den stora världen. Pedagogiska projekt i två projektperioder: "Jag räknar med språk" HT 23, "Sagor från världen" VT 24. Metod: Vi deltar i Skolverkets satsning Läslyftet - Matematik och språkutveckling 23 - 24.

Kontaktuppgifter:

Biträdande rektor för förskolorna i Sickla rektorsområde: Ami Öhman, tel 070 - 431 81 44, ami.ohman@nacka.se

Rektor för Sickla rektorsområde: Gunilla Winberg, tel 070 - 431 98 61, gunilla.winberg@nacka.se

Administratör (frågor om verksamhet, inskolningar, förskolekö Nacka24): susann.solanki@nacka.se

Avdelning Stjärnorna: 070 - 431 82 47 (Arbetslagsledare: Moa)

Avdelning Månen: 070 - 431 82 15 (Arbetslagsledare: Johanna)

Avdelning Solen: 070 - 431 82 48 (Arbetslagsledare Lotta)

Vill du komma på visning? För att boka tid och besöka vår förskola: kontakta pedagog och samordnare Sarra via e - post: sarra.sassi@nacka.se Varmt välkommen!

Sidan uppdaterades: