Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om oss

Växthusets förskola är en av tre förskolor i Sickla rektorsområde och är belägen vid Sickla Skola, med närhet till både natur och stad.

Förskolan är en trygg och lärorik mötesplats för barnen, med möjlighet att utveckla förmågor och kreativt skapande i olika former. Vår utbildning erbjuder stimulerande undervisning med leken som lärmetod i små grupper, med kompetenta stöttande pedagoger.

På Växthuset finns plats för ca 100 barn och vi har fem avdelningar: Solrosen, Smörblomman, Gullklövern, Stormhatten, Lunden.

Förskolan har gemensamma gårdsutrymmen med varierande lekfulla stationersåsom klätterborg, musikscen, natur, sandlåda och utrymmen för motoriska utmaningar och språkrik rollek. Vi har nära till väldigt fina parker och naturområden och på våren väcker vi liv i våra odlingsbäddar med blommor, örter och grönsaker.

Förskolans personal: Förskolans utbildade förskollärare planerar, genomför, följer upp och utvärderar sin undervisning med sina arbetslag. Förskollärarna arbetar tillsammans med barnskötare i god omsorgsfull undervisning samt dokumentation av barngruppens lärprocesser. Pedagogerna delar upp sig i i olika konstellationer vid pedagogiska undervisningsaktiviteter ute och inne i smågrupper vilket ökar en närmre dialog i mötet mellan barn och vuxna i lärandesituationen.

Övergripande tema 23 - 24: Små händer gör stor skillnad i och för den stora världen. Pedagogiska projekt i två projektperioder: "Jag räknar med språk" HT 23, "Sagor från världen" VT 24. Metod: Vi deltar i Skolverkets satsning Läslyftet - matematik och språkutveckling 23 - 24.

Kontaktuppgifter:

Biträdande rektor för förskolorna i Sickla rektorsområde: Ami Öhman ami.ohman@nacka.se

Rektor för Sickla rektorsområde: Gunilla Winberg gunilla.winberg@nacka.se

Administratör för förskolorna Sickla rektorsområde (för frågor om förskoleplats/Nacka24 förskolekö) susann.solanki@nacka.se

Avdelning Smörblomman: 072-988 01 46, arbetslagsledare Ann-Sofi Molnar ann-sofi.molnar@nacka.se

Avdelning Solrosen: 072 - 988 01 45, arbetslagsledare Jenny Junetoft jenny.junetoft@nacka.se

Avdelning Gullklövern: 072 - 988 01 47, arbetslagsledare Sophia Janneh sophia.janneh@nacka.se

Avdelning Stormhatten: 072 - 988 01 48, arbetslagsledare Åsa Lindberg, asa.lindberg@nacka.se

Avdelning Lunden: 072 - 988 01 49, arbetslagsledare Marie Timmermans, marie.timmermans@nacka.se

Vill du komma på visning? För att boka tid och besöka vår förskola: kontakta förskollärare Jenny Junetoft via e - post jenny.junetoft@nacka.se

Sidan uppdaterades: