Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kontakta oss

Gällande ansökan till år 1

Vid frågor gällande ditt antagningsbesked till gymnasieskolan, vänligen kontakta gymnasieantagningen för vidare hjälp. Gymnasieantagningen har inga telefontider under sommaren utan går endast att nå via denna mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Svar på många frågor gällande antagningen hittar du på gymnaiseantgningens hemsida: https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Gällande reservantagning till åk 1

Den 14 augusti 2023 tar YBC själva över reservantagningen från gymnasieantagningen. Vi följer turordningen på gymnasieantagningens reservlista fram till den den 31 augusti. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur. Då använder vi de kontaktuppgifter som finns med på reservlistan vi får från gymnasieantagningen.

Från och med 31 augusti 2023 kan vi frångå gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Står du inte med på gymnasieantagningens reservlista kan du skicka in en intresseanmälan via vår hemsida.

För dig som står utan skolplats till åk 1

Har du inte blivit antagen till något av dina val? Kontakta då gymnasieantagningen gymnasieantagningen@storsthlm.se eller KAA (kommunala aktivitetsansvaret) i din hemkommun för vidare hjälp.

Ansökan till åk 2 och 3

För dig som redan går i gymnasiet men önskar byta till YBC finns det möjlighet att skicka in en intresseanmälan via vår hemsida. Du behöver även skicka med din nuvarande studieplan och betyg från åk 9. Vi kontaktar dig om du blir aktuell för en plats. Vid tillsättning av ledig plats tittar vi på meritvärde samt att din nuvarande studieplan stämmer överens med den sökta utbildningens studieplan.

I åk 2 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning juridik samt på naturprogrammet med inriktning natur.

I åk 3 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning juridik samt på naturprogrammet med inriktning natur.

Intresseanmälan hittar du här

Ansökan till vår språkintroduktion

Söker du en plats på vår språkintroduktion hittar du anmälan här

Läsåret 23/24 startar den 17/8 för åk 1, 18/8 för språkintro och 21/8 för åk 2 och åk 3

Intresseanmälan YBC

Om du är intresserad av att börja på YBC under ett pågående läsår är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till vår studie- och yrkesvägledare. Du blir sedan placerad i vårt kösystem och eventuellt kontaktad ifall det skulle uppstå en ledig plats utifrån din nuvarande studieplan samt dina betyg.
Skicka in din intresseanmälan tillsammans med din nuvarande studieplan samt kopia på grundskolebetygen alternativt utdrag ur betygskatalog från gymnasiet.
Intresseanmälan hittar du här.

Ställ en fråga