Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Öppet hus

Vill du vara en Business Creative på en av världens mest innovativa gymnasieskolor i Nacka?

Det bästa sättet att ta reda på om YBC är rätt skola för dig är att besöka oss. Den 2/5 klockan 17.30-19.00 bjuder vi in till öppet hus där du får veta mer om YBC.

Prova på-stund

Vi vill att du ska få prova på att vara en Business Creatives på prova på-stund. Du hittar mer information och anmälan här.

YBC är en kommunal gymnasieskola med dokumenterade resultat. Våra elever är bäst i Stockholm och näst bäst i hela landet på att ta examen inom tre år. Vi har Sveriges tryggaste elever och 100% behöriga och legitimerade lärare. När Skolinspektionen, våren 2023, genomförde en regelbunden kvalitetsgranskning fick YBC högsta betyg inom samtliga granskade områden. Läs mer om Skolinspektionens granskning här.

En stor anledning till våra resultat är vår tydliga vision att förändra världen. Det har vi och våra elever, gjort sedan starten 2008. Visionen genomsyrar hela skolan och betyder att vi har fokus i alla program på kreativitet och nyskapande. Ett bevis på det är att vi är invalda i nätverket Ashoka Changemaker Schools som en av världens mest innovativa skolor. För att vi är ledande, nyskapande, gör skillnad och påverkar andra på ett positivt sätt.

YBC Nacka erbjuder ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik, naturprogrammet med inriktning natur och samhällsprogrammet med inriktningarna beteende, media och samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion för nyanlända ungdomar.

YBC är tillsammans med Nacka gymnasium en av landets bästa gymnasieskolor med mycket goda resultat inom centrala områden såsom trygghet, studieresultat, examen inom tre år och andel behöriga och legitimerade lärare.

Du kan läsa mer om YBC:s mycket goda resultat i den här artikeln

Här har vi samlat kort information för dig som ska välja gymnasium:

Antagningsgränser HT23

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi: Antagningsgräns 285 Median 300.

Ekonomiprogrammet inriktning juridik: Antagningsgräns 272,5 Median 282,5

Naturprogrammet inriktning natur: Antagningsgräns 255 Median 270

Samhällsprogrammet inriktning beteende: Antagningsgräns 255 Median 280

Samhällsprogrammet inriktning media: Antagningsgräns 250 Median 270

Samhällsprogrammet inriktning samhälle: Antagningsgräns 255 Median 270

Sidan uppdaterades: