Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Öppet hus

Vill du vara en Business Creative på en av världens mest innovativa gymnasieskolor i Nacka?

Det bästa sättet att ta reda på om vi är rätt för dig och din framtid är att besöka oss. Därför vill vi bjuda in dig till öppet hus den 29 november kl 17.30.
Kom hit och mingla, nätverka, träffa elever och lärare från Ekonomi-, Natur- och Samhällsprogrammet.

Vi är en av Stockholms mest populära gymnasieskolor. Därför kommer vi att starta tre nya klasser och ett ny inriktning på Samhällsprogramet, samhällsvetenskap. Det betyder att vi kan ta emot fler elever och får ett bredare programutbud. För vi vill att så många som möjligt ska få uppleva och dela vår vision att förändra världen.

YBC är en kommunal gymnasieskola med dokumenterade resultat. Våra elever är bäst i Stockholm och näst bäst i hela landet på att ta examen inom tre år. Vi har Sveriges tryggaste elever och 100% behöriga och legitimerade lärare.

En stor anledning till våra resultat är vår tydliga vision att förändra världen. Det har vi och våra elever, gjort sedan starten 2008. Visionen genomsyrar hela skolan och betyder att vi har fokus i alla program på kreativitet och nyskapande. Ett bevis på det är att vi är invalda i nätverket Ashoka Changemaker Schools som en av världens mest innovativa skolor. För att vi är ledande, nyskapande, gör skillnad och påverkar andra på ett positivt sätt.

Prova på stund

Vi erbjuder även möjlighet till prova på stund där du får komma en för- eller eftermiddag och tillsammans med elever på YBC gå på lektion, få en rundvandring och möjlighet att ställa frågor.

Du anmäler dig till prova på stund här

En stor nyhet för oss är att vi växer som skola och till hösten 2023 startar ännu fler klasser på ekonomiprogrammet och samhällsprogrammet. Vi startar också en helt ny inriktning på samhällsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap.

YBC Nacka erbjuder ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik, naturprogrammet med inriktning natur och samhällsprogrammet med inriktningarna beteende, media och samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion för nyanlända ungdomar.

YBC är tillsammans med Nacka gymnasium en av landets bästa gymnasieskolor med mycket goda resultat inom centrala områden såsom trygghet, studieresultat, examen inom tre år och andel behöriga och legitimerade lärare.

Du kan läsa mer om YBC:s mycket goda resultat i den här artikeln

Sidan uppdaterades: